ikor Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Witam.Moze najpierw opisze co jest grane.Jakis miesiac temu zaczely mi sie pojawiac pasy na ekranie monitora od momentu wlaczenia komputera.Pomagalo wlaczenie naprawy przez windowsa(f8 i napraw komputer).Bylo dobrze do momentu obciazenia GPU,podczas stress testu przy temperaturze 75 stopni,zaczely sie pojawiac te pasy plus do tego kwadraty na ekranie.Wymienilem paste,temperatury spadly bylo okej jakis czas.Teraz znowu jest to samo z wyjatkiem tego ze aby wlaczyc komputer musze najpierw w trybie awaryjnym wylaczyc/odinstalowac karte graficzna,bo inaczej nie ma mowy o uruchomieniu.Zmiana sterownikow nic nie da bo nie mozna ich nawet zainstalowac.Czytalem o wypiekaniu i nawet jestem sklonny sprobowac tej metody,ba, nawet zabieralem sie do tego,Odkecilem wszystko,radiator,wentylator ale za nic nie moge sciagnac metalowego ustrojswa ktore jest na spodzie karty pod GPU(od spodu jest takie mocowanie na radiator z wentylatorem ze srubkami).Nadmienie ze komp sie wlacza i idzie na nim przegladac neta,muzy sluchac,nic wiecej.Wszystko jest przyprawione czerwonymi pasami,Nie mam gdzie sprawdzic karty,wiec nie moge z cala pewnoscia stwierdzic ze to o nia chodzi.Konfig to p31ds3l,e2180,2gb ramu,zasilacz modecom feel 500 no i oczywiscie glowne danie tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...