rudi1324 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Witam mam taką sprawę otóż jakiś miesiąc temu komputer chodził mi elegancko wszystko było ok ale niedawno pojawiła się u mnie taka rzecz której nie potrafię wyjaśnić moze tak powiem problem mam taki otóż gdy włączałem komputer w 5 sekund był wczytany wgrany jak to sie mówi i od miesiąca zaczynał mi strasznie mulić zaczęło się od dłuższego wczytywania kompa do jakuś tak do 2 minut. Później jeszcze gorzej do 10 minut. Doszło do tego ze usunąłem najnowsze programy zainstalowane w tym Lollipop nwm czy to moze przez to było ale moze troche bo komputer wrócił troche do normy. wczytuje się teraz około 2 minuty, ale gdy używam komputera co jakieś 2 minuty zawiesza mi się na jakieś 10-15 sekund po czym wraca do działania jest to bardzo denerwujące. Poszperałem w necie i znalazłem takie coś jak usługi (nie słyszałem o tym wcześniej nie śmiać się prosze) i tu są moje screeny bez usług z microsofta i tu jest moje pytanie. Co wpływa na to zawieszanie się i którą usługę wyłączać czy trzeba będzie kompa formatować a tego chciałbym uniknąć. Jeśli jest juz taki temat to przepraszam ale nie chciało mi się szukać w tych 250 stronach. Proszę o odpowiedź zanim wywale tego kompa przez okno XD. Pozdrawiam. Aha a moze problem lezy gdzie indziej? Piszcie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cr!s Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Witam.- Usługi które spokojnie można wyłączyć to np. Windows Defender (masz innego antywirusa),Windows Search, Zapora systemu Windows, Stacja robocza, Serwer, trochę za dużo tego jest aby wszystkie wymieniać, wystarczy, że wpiszesz w google 'windows 7 niepotrzebne usługi' i sam sobie poszukasz co można wyłączyć. Aby wyłączyć usługę wejdź w start -> wpisz services.msc -> zaznaczasz usługę, po lewej klikasz 'zatrzymaj', potem prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości -> typ uruchomienia 'wyłączony'.- Wejdź w start, wpisz msconfig i w zakładce 'uruchamianie' odznacz niepotrzebne programy z autostartu - to ma zasadniczy wpływ jeśli chodzi o tempo uruchamiania się systemu. Zostaw tylko najpotrzebniejsze, które muszą uruchamiać się z systemem (antywirus), resztę typu Skype, Gadu-Gadu itp najlepiej odznacz.- Widzę, że masz zainstalowanie dwa antywirusy naraz (G Data i Arcabit), po cholerę ci to? To jest absolutnie niewskazane, dwa antywirusy w jednym systemie mogą się kłócić i strasznie zamulają komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...