remix85 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Witam borykam się z pewnym problemem w borderlands 2, a dokładnie gra ma spadki płynności, od razu po uruchomieniu mam jakieś 120 fps+ sprawdzałem frapsem, a gdy coś się zaczyna dziać, mam spadki nawet do 15 fps i mniej, zmniejszyłem ustawienia ale to niewiele dało, wyłączylem antyaliasing, physyx, fxaa,ambient occlusion,vsync, foilage distance, i gdy coś się dzieje to mam mniej niż 30 fps, dla przykładu taki far cry 3, na ultra ustawieniach, tylko antyaliasing wyłączony, nie mam spadków poniżej 30 fps.wiedźmin 2, wyłączone ubersampling,i vsync, mam nawet 90 fps.Pc jaki posiadam to.gpu- sapphire hd 7950cpu- phenom x4 965 3,4 ghzcooler- macho 120zasilacz- deus g1 600 w4 gb ram goodramZ góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Ustaw opcję Framerate tak jak na obrazku.http://images63.fotosik.pl/330/7faaaca8b16c1bdc.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
9kier Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Miałam ten sam problem z BL2, po wielotygodniowych zabawach w monitorowanie sieci i zmianę ustawień okazało się, że przegrzewał mi się laptop Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted October 30, 2013 Author Report Share Posted October 30, 2013 Mam tak ustawione framerate właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Problem rozwiązany temat do zamknięcia, winą ścinek w tej grze było nvidia physx, wyłączyłem tą opcje, i na maksymalnych ustawieniach, nie spada poniżej 50 fps, wszystkim dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Właśnie chciałem napisać, żebyś sprawdził czy masz włączony PhysX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 W pierwszym poście napisałeś, że wyłaczyłeś... A na przyszłośc polecam zawsze to sprawdzić, bo to opcja wyłącznie dla GF i na radkach powoduje straszne ściny (bo liczy go wtedy procesor) Link to comment Share on other sites More sharing options...