DeMola Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Tak jak w temacie, poszukuje glośników ( kolumien/monitorów ) które umieszcze na biurku w odleglosci okolo metra od siebie. Calosc bedzie napedzana przez Xonara DG oraz Wzmacniacz Onkyo A-9211 ktory znalazlem wywozac zlom z garazu. Podlaczylem do niego kolumny podlogowe Sony, które lata temu były kupione za 350 zł i okazalo sie ze sprzet jest sprawny i bardzo zadbany, przy czym dzwiek w porownaniu do obecnych Creativów T3100 byl kolosalnie lepszy. ( Dobry ten wzmacniacz tak w ogóle?, ja slabo sie na tym znam). Mam tez taka mozliwosc aby kupic kolumny podlogowe i polozyc je tuz obok biurka pod sciana. Licze na pomoc w wyborze, z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMola Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Z tego co czytałem to Solo 6c sa sporawe i do bliskiej odleglosci sie nie nadają. Pokoj mam dosyc maly wiec musze jakos sie z tym miescic i nie szukam sporego sprzetu. Aczkolwiek inaczej niz pod sciane glosniki nie dam rady ustawic. Nie mam miejsca na biurko w srodku pokoju.Z tego co widzę Solo 6C oraz MC-HF60 stoją obecnie na tym samym pułapie cenowym (450zł), przy czym te Modecomy są sporo większe.Solo 6C - 36x21x27HF60 - 40x27x28Chwilowo do komputera podłączyłem stare Panasonic SB-CH40. Wymiarowo są niemal identyczne do Solo ale są krótsze o 7 cm. Nie grają tak źle te kolumny, ale perfekt także nie . Jeśli byłbyby jakieś głośniki mniejsze od Solo 6C, a grałyby równie dobrze bądź minimalnie gorzej, to bardzo chętnie obejrzałbym je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMola Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Słuchaj, mam w domu kolumny Sony SS-MFS500H. Kupiłem je kiedyś za 350 zł w zestawie 5.0 ale niestety nie ma ich teraz ani na allegro ale nigdzie indziej. Może znasz jakieś dzisiejsze odpowiedniki tych kolumn ? Są GENIALNE jak robie obecnie odsłuch stereo. Tyle że potrzebuje takich drugich do drugiego pokoju bo te są przy kinie domowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMola Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Budżet identyczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...