guhav Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Witam!Złożyłem następujący zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/KWmR6L/Od strony sprzętu sprawa załatwiona, ale teraz soft.Biorąc pod uwagę dostęp do studenckiej licencji windows, jaką wersję systemu wybrać - win7 czy 8.1?Następnie: Jaki zestaw programów użytkowych polecacie w celu wyciśnięcia z tej maszynki maksimum możliwości w grach, zamiast zamulania jakimiś przesadnie opasłymi antywirami itd.Prosiłbym o polecenie programów, które sprawdzą się jako dopełnienie maszynki do grania.Jaki antywirus, pdf reader, odtwarzacz audio/video (obecnie uzywam smplayera) itd itpPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Entyrop Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Ja tam większej różnicy między siódemką a ósemką nie widzę i tak uruchamiałem programy klikając klawisz Windows i wpisując część nazwy. Za ósemką przemawia bardzo użyteczna opcja dzielenia ekranu między dwie aplikacje lub aplikację i pulpit. Oprócz tego co napisał Melon:Do tego 7-zip do otwierania archiwów innych niż .zip.Przeglądarka internetowa - Firefox/Chrome w zależności od upodobań.Pakiet biurowy Office/ LibreOffice.Nie wiem co studiujesz, ale w przypadku studiów ścisłych/technicznych jeszcze Matematica i Origin. Też powinieneś je mieć za darmo z uczelni.I jeszcze polecałbym Razer Game Booster - wyłącza niepotrzebne procesy przed uruchomieniem gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...