KR1XON Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Witam ;]Jak w temacie szukam karty dźwiękowej zewnętrznej do AKG k518 ( 250zł max. ), zależy mi na głębokim bassie.Słucham głównie rapu, często się nasunie jakaś techniawka, rzadziej bob marley czy rock/metal ;]Z góry dzięki za pomoc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Xonar D1 / DX (to samo na innych złączach). Bas może nie tyle się wzmocni, co powinna poprawić się jego jakość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR1XON Posted October 26, 2013 Author Report Share Posted October 26, 2013 Narazie mam zintegrowaną w Lenovo Y580, jaka będzie różnica w dźwięku ?+ chciałem zewnętrzną, te xonary raczej nie przejdą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR1XON Posted October 26, 2013 Author Report Share Posted October 26, 2013 Czyli tak naprawdę nie ma sensu wklepywania dodatkowo karty dźwiękowej do K518 ? Bo jeśli ma to być mała różnica a mam przebulić blisko 300zł to raczej sie nie pokuszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Skoro ma być zewnętrzna (jakoś nie doczytałem), to może Audiotrak Maya U5? Można dorwać już za ~ 180 zł. Nie sądzę jednak by różnice przy tej karcie były ogromne, ale można ew. poszukać jakiejś używki i najwyżej ją opchnąć gdyby się okazało, że dźwięk nie uległ zbyt dużej poprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KR1XON Posted October 26, 2013 Author Report Share Posted October 26, 2013 To w takim razie wolę nie wydawać tej kasy ;] Dzięki za rady, można zamknąć temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...