xTeeq Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Jakiś czas temu (ze 2 miesiące) padł mi dysk SEAGATE BARRACUDA 7200.10 250GB.Nie mogę wytrzymać z moim obecnym dyskiem, a brak środków nie pozwala mi na kupno nowego. I teraz zwracam się z moim problemem do was, otóż w BIOSIE dysk jest normalnie wykrywalny, ale przy normalnym włączaniu PC jest problem, że go nie może znaleźć. Wie ktoś może o co chodzi, i jak mógłbym naprawić ten problem ? Dodam jeszcze, że ok. rok temu miałem podobną sytuację, ale przeczyściłem dysk w miejscu które jest na zdjęciu i zaczął działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 A np. CrystalDiskInfo go wykrywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xTeeq Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 @yojo2Możesz powiedzieć jak to sprawdzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Uruchomisz program, to zobaczysz. =)Skoro jednak dysk jest wykrywany w Biosie, można spróbować użyć MHDD (opis) i sprawdzić S.M.A.R.T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xTeeq Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Dobra, dzięki zaraz sprawdzę tego MHDD.Dobra, teraz to juz dalej niz do ekranu po odpaleniu kompa nie przechodzi a dysk wydaje trochę dziwne dźwięki... Chyba już nic nie zrobie. ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xTeeq Posted October 27, 2013 Author Report Share Posted October 27, 2013 Nagrałem specjalnie film ukazujący mój problem. m.youtube.com/watch?v=hs2fVxr52bI&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dhs2fVxr52bI Link to comment Share on other sites More sharing options...