Gregorr Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Witam!A więc tak co myślicie o takim problemie:Jakiś czas temu padła mi płyta główna cpu a po jakimś czasie w 2 kompie ale na tym samym zasilaczu Zalman ZM-750-HP praktycznie nowy bo tygodniowy dysk SSD OCZ Vector 128GB. Odebrałem sprzęt z serwisu wszystko nowe CPU i5-3570K mobo MSI Z77 MPower i nowiutki zafoliowany OCZ Vector 128GB po zmontowaniu wszystko pięknie śmigało przez 1,5 dnia po 2 resetach (spowodowanych instalacją jakiegoś oprogramowania). Komputer wyświetlił info o braku urządzenia bootowania i się nie uruchomił okazało się że dysk znowu jest martwy. Nie widzi go żaden komputer ani w windowsie ani w biosie.Pomyślałem że winny jest zasilacz sam mierzyłem miernikiem wszystko wygląda ok. napięcia ok idealnie stabilne. Zaniosłem go do zaprzyjaźnionego sklepu sprawdzili i też mówią że wygląda to jak najbardziej ok i nie powinno być problemów. Ale ich szef serwisu sam stwierdził że bardzo mało prawdopodobne jest dostanie 2 dysków które padły po kilku dniach same z siebie. I nie wiem co robić czekać na następny dysk i trzymać kciuki że teraz będzie ok czy też kupić nowy zasilacz. Trochę szkoda mi kasy ale z 2 strony mam wątpliwe zaufanie do mojego Zalman ZM-750-HP. Co myślicie na ten temat? Dodam że wcześniej na tej zasiłce działał bez problemów dysk SSD OCZ Vertex2 który śmiga aż miło po dziś. A Mobo i CPu nie padł z winy Zasiłki tylko wady płyty oficjalne odp ze strony serwisu ASUSa.Co o tym myślita, wymieniać PSU czy też nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorr Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Problem się po części rozwiązał postanowiłem jednak kupić nowy zasilacz. Więc można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...