Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Szrequ

Rozwiązany: S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci - niewłaściwy klucz CD

Recommended Posts

Witam,

na wstępie mówię że to mój pierwszy temat na forum, ale do rzeczy.

Kupiłem dzisiaj świeżutkie CDA 12/2013 ze Stalkerem, licząc że po instalacji od razu zagram po sieci, a tu lipa, po wpisaniu klucza z płyty i próbie połączenia się z jakimkolwiek serwerem wyskakuje mi komunikat "Błąd połączenia: niewłaściwy klucz CD" czy tylko ja mam ten problem czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?

Na forum znalazłem taki temat http://forum.cdactio...howtopic=226687 niestety nie pomogło.

Proszę o pomoc

P.S. Ja kupiłem CDA w kiosku w C.H.

Dopisuję się do wątku - mam tak samo.

P.S. Z ciekawości: gdzie kupowaliście CDA ze Stalkerem?

P.S.2. Ja w Kauflandzie i obawiam się, że ktoś mógł spisać i wykorzystać klucz z płyty, bo w Kaufie wszystkie dodatki do pism są wyjmowane z opakowań i odbiera się je w informacji po okazaniu paragonu... confused_prosty.gif

Cenega też proponuje takie rozwiązanie ale niestety to NIE pomaga sad_prosty.gif

http://cenega.pl/pom...-r-zew-prypeci1

PS. Ja mam gazetę z prenumeraty więc to nasze kochane CD Action dało plamę na całego xD

PS2. W linku którego podał @Szrequ jest link do forum muve.pl, a tam koleś wkleił screena ze swojego rejestru - ten klucz działa :D

http://i47.tinypic.com/351i99z.jpg

Odpowiedź CDA na zaistniały problem.

"

Witam

Problem w tym, że firma GameSpy w zasadzie zwija się i wyłączyła oficjalne serwery gry. Działają jeszcze serwery założone przez internautów. Rzecz w tym, że o ile nasi czytelnicy nie postawili własnych to zdecydowana większość jest w Rosji. I tu problem występuje z dwoma sprawami. Po pierwsze jakość łączy do Rosji bywa różna, a po drugie Rosjanie używają generatorów kluczy do tej gry i mogą się jakieś powtórzyć z tymi co daliśmy na płytach. Należy cierpliwie próbować dalej na innych serwerach lub postawić swój własny serwer. " i co tu teraz zrobić??

Cenega też proponuje takie rozwiązanie ale niestety to NIE pomaga sad_prosty.gif

http://cenega.pl/pom...-r-zew-prypeci1

PS. Ja mam gazetę z prenumeraty więc to nasze kochane CD Action dało plamę na całego xD

PS2. W linku którego podał @Szrequ jest link do forum muve.pl, a tam koleś wkleił screena ze swojego rejestru - ten klucz działa biggrin_prosty.gif

http://i47.tinypic.com/351i99z.jpg

Faktycznie działa, więc pozostaje nam założyć własny serwer/kombinować z kluczem który mamy/wykorzystać klucz z "http://i47.tinypic.com/351i99z.jpg " i śmigać przez jakiś czas :D

gdybym wiedzial ze tak to wyglada nigdy nie kupilbym gazety ale dobra nauczka na przyszlosc. dostalem identyczna odpowiedz...coz lepiej widac kupic nowa gre niz ladowac sie w zapowiedz niegrywalnego multi. Co najmniej nieuczciwe ze o tym nie bylo wspominane zeby nie nazwac rzeczy po imieniu. i gdyby to nie byla gazetka za 15 zloty normalnie poleciala by reklamacja na niezgodnosc towaru z umowa i tyle.

Multiplayer w S.T.A.L.K.E.R nie jest czymś za czym można by przesadnie płakać. Serwery zazwyczaj lagują, często gęsto trafia się cheater. Mało kiedy jest na tyle dużo graczy, by rozgrywka miała jakiś większy cel, a problemy z kluczami dotyczą nie tylko tych z CDA, ale nawet pochodzących z wydań premierowych (nie wspominając tanich reedycji).

Tak, więc spoko - rozumiem, że czujecie się oszukani, ale tak to już jest w marketingu, małe niedomówienia się zdarzają :P

otóż jak wpisuje cd key z płyty to jak sie dołączam do serwa to mi syskakuje Błąd połączenia;niepoprawny cd key. Gre mam z cd atcion a cdkeyu nikomu nie porzyczałem. nawet brata prosiłem żeby mi wpisał. cały dzień prubujemy i to samo proszęo pomoc. mojemu koledze który tez se kupil cdatcion stalker na multi dziala a mnie nie.

Cytując Smugglera:

Dzialaja tylko rosyjskie serwery, a tam "fanow keymakerow" jest sporo. Dlatego MOGA sie zdarzyc duble. Zglaszajcie to Ghostowi (zalaczajac czytelna fotke kodu), uzytkujacy ten sam kod beda wowczas banowani, a wy dostaniecie inny kod. Nie mozemy odpowiadac za skale piractwa w Rosji ale kto kupil u nas Stalkera, dostanie dzialajcy w koncu kod.

Wszystko wyjaśnione.

@Down:

Zawsze było, żeby pisać bezpośrednio na forum.

Cytując Smugglera:

Dzialaja tylko rosyjskie serwery, a tam "fanow keymakerow" jest sporo. Dlatego MOGA sie zdarzyc duble. Zglaszajcie to Ghostowi (zalaczajac czytelna fotke kodu), uzytkujacy ten sam kod beda wowczas banowani, a wy dostaniecie inny kod. Nie mozemy odpowiadac za skale piractwa w Rosji ale kto kupil u nas Stalkera, dostanie dzialajcy w koncu kod.

Wszystko wyjaśnione.

Ok, tylko pytanko do Ghost'a to zgłosić się na PW czy maila?? (fajnie by było jakby ktoś podał info :) )

Siemanko,

Mam jeszcze inny problem.

Zainstalowałem sobie gierę, klikam w skrót na pulpicie, komp myśli przez chwilę i nic z tego nie wynika.

Próbowałem z odpalac z folderu macierzystego i to samo.

Zainstalowałem sobie patcha, zaraz po jego zainstalowaniu odpala okienko aktywacji, kod z płyty nie działa.

Gra nadal się nie uruchamia.

Co z tym począc?

ale czy jasna redakcja CDA nie rozumie ze nas to [beeep] obchodzi ze cos sie tam nie zgada zaplacilismy za cos co nie dziala i czujemy sie oszukani i ja jak i napewno moi koledzy z forum mozemy smialo powiedziec za naciagneliscie nas i wielu innych oczekujemy ze podacie nowe klucze na nasze konta na waszym forum

bo to jest oszustwo single przelazilo sie wiele razy a multi z racji braku wlasnej gry rzadko. a CD Action zwyczajnie udaje ze jest wszystko ok bo i tak część ludzi kupi gazete i moga sobie pozwolic na takie niby niedopowiedzenia.

Jeśli sytuacja sie nie zmieni - nie bedzie dalej działal klucz - wysle jeszcze jednego maila ze zdjeciem gazety i klucza z zadaniem nowego.

Naciagac mozna ale do pewnego momentu.

Długo zastanawiałem się co napisać :P

Podsumowując każda powtarzam "Każda" se stron ma rację, ale trzeba też wziąć pod uwagę że nie wszystko można zrobić tak jak by się chciało. To znaczy:

1. Redakcja powinna poinformować że firma GameSpy się wycofuje (nie każdy może być na bieżąco) i może być problem z multi.

2. Informacje jeżeli jest to pewne i możliwe, powinni zamieścić w przecieku że coś takiego może być.

3. CDAction nie ma wpływu na politykę prowadzenia serwerów i "prawa" w rosji (specjalnie z małej napisałem :P) i nie można mieć do nich pretensji

4. Jeżeli CDA zapewnia że Mój klucz do gry jest poprawny i podczas zakładania własnego serwera lub podłączenie się pod inny prywatny serwer nie spowoduje "problemów z kluczem", więc można założyć że jest OK (inny prywatny serwer=poza rosją)

I to chyba tyle co chciałem napisać :)

Uważam że wszystko zostało wyjaśnione i temat można zamknąć.

P.S. Wie ktoś jakie gry nie będą działać na multi które korzystały z usług GameSpy?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...