Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

kugi

Jakie strony o grach odwiedzacie?

Recommended Posts

Jakie najczęściej strony o grach odwiedzacie oprócz CDA?

Jeśli chodzi o mnie, praktycznie całkowicie zrezygnowałem z polskich serwisów. Wszędzie te same, przepisane newsy i nastawienie na jak największą ilość klików. Wyjątkowo często jednak zaglądam na gamemag.pl - mają tam naprawdę świetną publicystykę.

O wiele częściej zaglądam natomiast do stron zagranicznych. Tutaj według mnie króluje oczywiście Polygon - przegenialny design i świetna jakoś artykułów. Mam nadzieję, że jakaś polska strona dorówna kiedyś jego poziomowi. No i jeszcze od czasu do czasu Kotaku dla ciekawostek.

Ja oprócz CDA odwiedzam regularnie GOLa, PS3Site, czytam blogi na gameplay,pl (podserwis GOLa), rzadziej polski Eurogamer. A także Polygamię i PPE

Prawie w ogóle nie odwiedzam zagranicznych, ponieważ nie wiem, czy moja znajomość języka umożliwi mi bezproblemowe czytanie.

Markolf

Czasem tam zaglądam aby zobaczyć potwierdzenie że gier w biedronce, a kiedyś pełniaki gier u rywali CDA :D

Na forum tam też jestem zajestrowany ale nie za dużo się udzielam bo mało mam co powiedzenia.

Gry-Online

Spoko forum, i niczego sobie poradniki które nie raz pomogły mi wyjść czarnego punktu w jakiejś grze

GamesFAQ

Kolejne poradniki, niekiedy recenzje fanów gier na konsole sobie poczytam

Arhn.eu, bo mają tam recenzje gier na konsole Nintendo. W które i tak nie gram, ale lubię je czytać. No, czasami jeszcze trochę ciekawej publicystyki/autorskich serii filmików itp.

A właśnie, całkowicie zapomniałem o Arhn.

To wszystko zależy od tego, która ze stron zarzuci mi powiadomieniem na facebooku. Zazwyczaj jest to główna strona CDA (newsy) i GOL (encyklopedia gier, sprawdzenie daty premiery), jeśli chodzi o temat gier MMO to wchodzę na mmorpg.org.pl albo na mmohuts (zagraniczna).

Obecnie tylko cdaction, GOL i mmorpg, z czego tylko na CDA się udzielam z racji na niereformowalnych trolli na pozostałych serwisach(choć GOL na + ostatnio z tym). Ongiś gamezilla ale Redakcja, która ma wszystko gdzieś i populistyczne teksty skutecznie mnie zniechęciły.

Najczęściej ze wszystkich humblebundle.com heheh polecam bo fajne oferty za małą kasę i jeszcze na dobry cel. łowcy gier i cda też.

Poza tym the escapist magazine i oglądam ich recenzje na yt (zeropunctuation) bo są świetne i serio koleś zna się na rzeczy :)

Tak regularnie to mimo wszystko zerkam na newsy na CD-Action (aczkolwiek moje mniemanie o ich poziomie pozostaje inną kwestią :P), poza tym wpadam dosyć często na pssite.pl, czasami coś przeczytam na gram.pl... poza tym nie przypominam sobie o żadnej stronie, na którą bym regularnie zaglądał, ot czasu do czasu ktoś podrzuci linkacza do jakieś Polygamii albo czegoś w tym rodzaju. Od biedy, choć serwis poświęcony tylko jednej grze, wpadam od czasu do czasu na Reign of Gaming albo Armed Assault Info.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...