koma002 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Witam.Ostatnio przeniosłem swojego xkloca z salonu na biurko. Podłączyłem go do monitora i chciałem też wypiąć kabel internetowy (ethernet) z kompa i wpiąć do kloca.Gdy próbuję się połączyć wyświetla się błąd i każe mi przetestować połączenie. Test kończy się na łączeniu z siecią (1 etap) i wyświetla się komunikat o błędzie adresu ip.Z siecią bezprzewodową i komputerem przez ten sam kabel problemów nie było. Próbowałem też ustawić alternatywny adres MAC w konsoli taki jak na komputerze ale to też nie zadziałało. Model mojego rutera to ASMAX AR704g.Jest jeszcze raport stanu błędów ale nic mi to nie mówi. Proszę o pomoc.Zmieniłem (troszkę) nazwę tematu. Zapoznaj się z Regulaminem Konsol. Przerzuciłem też temat w odpowiednie miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek45 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Wejdź w ustawienia siecowe xboxa i ustaw informacje sieciowe na automatyczne. Adres ip, maska podsieci i reszta automatyczne się zaktualizuję. Po zrobieniu tego przetstuje jeszcze raz. Jak nie zadziała to pisz, coś postaram się wykminić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koma002 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Zrobiłem jak napisałeś. Nie zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Jeśli komputer podłączony do tego samego routera łączy się bez problemu, to skopiuj ustawienia jego połączenia sieciowego, tylko adres IP zmień np. o jeden. No i MAC powinien być oczywiście inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koma002 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Próbowałem już wcześniej 2 razy. Bez skutku ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 A próbowałeś ustawić w routerze DHCP i na konsoli wszystko na auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koma002 Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 Mam tak cały czas ustawione. Ustawienie wszystkiego na auto w konsoli nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koma002 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Jest może taka możliwość że mam zepsutą kartę sieciową? Bo słyszałem o takich przypadkach. Gwarancję jeszcze mam więc nie byłby to problem.Chyba że działające wifi wyklucza tę usterkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...