Crisser Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Mam LG l5 ,ogólnie sprawuje się bardzo dobrze ,ale jakość muzyki odtwarzanej z niego jest tragiczna. Dlatego pomyślałem o DACu..Podejrzewam że nie ma czegoś takiego jak DAC podłączany przez jacka 3,5 ,tylko na USB? Chociaż słyszałem kiedyś o jakichś wzmacniaczach ktore mozna podłączać jackiem i tez potrafia znacząco wpłynąć na jakość ,ale też nic więcej o tym nie wiem.LG z rootem ,siedzi tam teraz Android 4.1.2 .Teraz pytanie czy to w ogóle możliwe używać DACa z telefonem i jak to działa? Czego do tego potrzebuje? Słyszałem o jakichś kabelkach OTG które pozwalają łączyć między sobą urządzenia USB.I ile kosztuje jakiś sensowny model ,który poprawi dźwięk do przynajmniej akceptowalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pax88 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Spróbuj tego https://play.google....dioplayer&hl=pl . Do telefonu podłączysz usb widziałem filmik w którym ziomek podłączał różne urządzenia i wszystko działało Coś w tym stylu Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 @XeonE10 nie ma wejścia audio.E07K nie działa jako dac po podłączeniu przez jacka, a jedynie jako wzmacniacz, jeśli ma działać jako DAC to musi być podpięty przez USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 To się tyczyło drugiego punktu twojej wypowiedziPo 2. - Co za bzdury?! Oczywiście, że są DAC na jacka! Np. FiiO E10 lub FiiO E07k...Napisałeś to to tak, jak bym E07K dział połączony jackiem jako DAC, a to nie jest prawdą, bo działa wtedy jako wzmacniacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Kup lepiej odtwarzacz sensowny. Bo jak to mówią "z [beeep] bicza nie kręcisz" choćbys podłączyl do tego sprzęt za milion. Kup lepiej jakiś sensowny odtwarzacz: od sansy clipa, przez iPody po iRvery. Do 300 zł (koszt sensownego daca) dostaniesz na prawde przyjemnie grające maleństwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crisser Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Hmm myślałem ze takie coś dostane taniej. W takim wypadku faktycznie warto sie zainteresować jakimś odtwarzaczem.Ale chętnie się dowiem więcej na temat DACów, być moze jednak na niego się zdecyduję. Moje słuchawki to NuForce NE-700x ,chyba nawet przez ciebie polecone ,Xeon ,sprawują sie bardzo dobrze Zależy mi na dynamicznym ,mocnym basie.Co do odtwarzacza. Dobrze by było zeby był jakiś ekranik żeby się przerzucać między albumami /folderami. Dałoby rade cos znaleźc do 250zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pax88 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 A próbowałeś tego odtwarzacza z linku ? U mnie gra dużo lepiej niż ten standardowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crisser Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Ten iRiver - jak się tego używa? Bo widze że połowa obudowy to ekran ,a reszta .. nic Ma tam jakiś porządny equalizer ,tak? Jak pisałem - zależy mi an basie. Jakość dźwięku będzie lepsza od tej z telefonu (np. wczesniej uzywalem Galaxy Y ,która grała sporo lepiej od tego L5) ?Ten odtwarzacz Pentagramu trochę za duży jak dla mnie.@Pax ,dzięki. Może starczy zanim dozbieram jeszcze kilka złotych na odtwarzacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 IRiver nie jest jedyny. Z nowych jak juz chyba wspominałem to sansa Clip +, a z używanych warto poszukać w produktach Apple. Najlepiej nano 6G i ogółem wszystkie nano, pomijając chyba tylko 4 i 5 generacje, bo podobno jest średnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crisser Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 A faktycznie ,na tym drugim zdjęciu widać jakieś strzałki.Wczoraj jeszcze zainstalowałem tego polecanego przez Paxa Powerampa ,i faktycznie jakość odtwarzanej muzyki poszybowała kilka klas wzwyz. Teraz przypomniałem sobie że na Galaxy Y też go próbowałem ,ale było raczej gorzej niz lepiej.Zainteresował mnie ten 6G. Jak on sie ma w stosunku do iRivera? I oczywiscie wgrywanie zcegokolwiek przez iTunes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pax88 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Crisser sprawdź pełną wersję tego programu koszt kilku złotych ale naprawę warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crisser Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 @Xeon ,wiem też przez chwile miałem iPhona i nie mam najlepszych wspomnień ,między innymi przez iTunes ,ale kusi rozmiar i jakość dźwięku która mnie u Applea bardzo pozytywnie zaskoczyła.@Pax - co dokładnie daje pełna wersja? Myślałem ze to co teraz mam to trial ze wszytskimi dostępnymi funkcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pax88 Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Sory trial też jest full tylko na 15 dni Link to comment Share on other sites More sharing options...