Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Tr4per

Sprzęt muzyczny

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio mi wpadło troszkę gotówki, i zamierzam to wydać na sprzęt muzyczny do kompa.

Gram na gitarze, i niestety muszę sprzedać wzmacniacz, a podłączając efekt do kompa jest lekko ujmując mizerny efekt. Zależy mi na: głośnikach, słuchawkach i karcie muzycznej. Na wydanie mam 800 zł, ale jeżeli nie starczy mogę dołożyć. Słuchawki chciałbym w miarę uniwersalne, do muzyki oraz do gier.

Xonar DX/D1 to chyba niezbyt dobre źródło do Pionków. Nie słuchałem ich, ale ludzie twierdzą, że potrzebują ciepłego źródła, a Xonar definitywnie taki nie jest. Shury tym bardziej nie podpasują pod niego, takie połączenie będzie raczej mocno bezpłciowe.

Jak wspomniałem - nie słuchałem, ale z tego co czytam, góra jest strasznie beznadziejna w Pionkach w połączeniu z kartami pokroju Xonara. I nie jest to pojedyncza opinia, więc coś chyba jest na rzeczy. W każdym bądź razie - ja raczej szukałbym pod nie ciepłego źródła. Właśnie na mp3store ktoś pisał, że na Maya brzmiały fatalnie, ale już z E10 grają niby super, w co - sądząc po ich charakterze - jestem w stanie uwierzyć.

Shure słuchałem, co prawda nie na Xonarze, ale znam doskonale jego brzmienie i zapewniam, że to połączenie zagrałoby fatalnie. W skrócie byłoby sucho, nudno, bez jakichkolwiek emocji.

Ciekawa propozycja tych Pionków i Fiio E07k, tylko czy do tych Fiio mógłbym podłączyć głośniki, żeby dźwięk był w jak najwyższej jakości, bo z tego co widzę jest to wzmacniacz słuchawkowy. Z głośnikami mogę się wstrzymać, by kupić coś lepszego, ale czy na ten czas można podłączyć samą kolumnę do tego DACa ?

Na głośniki chcę się wstrzymać, by kupić coś lepszego, bardziej chciałbym 2.0 niż 2.1. Myślę że tak w okolicach 400-550zł chciałbym się z głośnikami zmieścić. Będą stosowane do muzyki, starszy rock, blues i metal, oraz do gitary, także zależy mi żeby przester brzmiał jak przester, a nie jak w moich Modecom'ach za około 250zł, że to brzmi jak g....

Dobra, dzięki za pomoc. Tylko jeszcze czegoś nie przemyślałem, może mi doradzicie :D Chciałbym to wszystko podłączyć podłączyć razem z efektem do gitary, dokładniej żebym mógł przestawiać np: podkład na głośnikach, a w słuchawkach np słyszę gitarę, lub na odwrót, czy takie coś jest możliwe ? Mi się zdaję że tak, lub też jest to możliwe po zakupie kolejnego sprzętu(amplituner ? nie wiem :D), ale nie jestem pewien. Czekam na waszą opinię.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...