Tr4per Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Witam.Ostatnio mi wpadło troszkę gotówki, i zamierzam to wydać na sprzęt muzyczny do kompa.Gram na gitarze, i niestety muszę sprzedać wzmacniacz, a podłączając efekt do kompa jest lekko ujmując mizerny efekt. Zależy mi na: głośnikach, słuchawkach i karcie muzycznej. Na wydanie mam 800 zł, ale jeżeli nie starczy mogę dołożyć. Słuchawki chciałbym w miarę uniwersalne, do muzyki oraz do gier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Xonar DX/D1 to chyba niezbyt dobre źródło do Pionków. Nie słuchałem ich, ale ludzie twierdzą, że potrzebują ciepłego źródła, a Xonar definitywnie taki nie jest. Shury tym bardziej nie podpasują pod niego, takie połączenie będzie raczej mocno bezpłciowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Jak wspomniałem - nie słuchałem, ale z tego co czytam, góra jest strasznie beznadziejna w Pionkach w połączeniu z kartami pokroju Xonara. I nie jest to pojedyncza opinia, więc coś chyba jest na rzeczy. W każdym bądź razie - ja raczej szukałbym pod nie ciepłego źródła. Właśnie na mp3store ktoś pisał, że na Maya brzmiały fatalnie, ale już z E10 grają niby super, w co - sądząc po ich charakterze - jestem w stanie uwierzyć.Shure słuchałem, co prawda nie na Xonarze, ale znam doskonale jego brzmienie i zapewniam, że to połączenie zagrałoby fatalnie. W skrócie byłoby sucho, nudno, bez jakichkolwiek emocji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Powinno być ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tr4per Posted October 17, 2013 Author Report Share Posted October 17, 2013 Ciekawa propozycja tych Pionków i Fiio E07k, tylko czy do tych Fiio mógłbym podłączyć głośniki, żeby dźwięk był w jak najwyższej jakości, bo z tego co widzę jest to wzmacniacz słuchawkowy. Z głośnikami mogę się wstrzymać, by kupić coś lepszego, ale czy na ten czas można podłączyć samą kolumnę do tego DACa ?Na głośniki chcę się wstrzymać, by kupić coś lepszego, bardziej chciałbym 2.0 niż 2.1. Myślę że tak w okolicach 400-550zł chciałbym się z głośnikami zmieścić. Będą stosowane do muzyki, starszy rock, blues i metal, oraz do gitary, także zależy mi żeby przester brzmiał jak przester, a nie jak w moich Modecom'ach za około 250zł, że to brzmi jak g.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tr4per Posted October 18, 2013 Author Report Share Posted October 18, 2013 Dobra, dzięki za pomoc. Tylko jeszcze czegoś nie przemyślałem, może mi doradzicie Chciałbym to wszystko podłączyć podłączyć razem z efektem do gitary, dokładniej żebym mógł przestawiać np: podkład na głośnikach, a w słuchawkach np słyszę gitarę, lub na odwrót, czy takie coś jest możliwe ? Mi się zdaję że tak, lub też jest to możliwe po zakupie kolejnego sprzętu(amplituner ? nie wiem ), ale nie jestem pewien. Czekam na waszą opinię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tr4per Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Ok, wszystko już wybrane, teraz tylko pytanie: o ile można, to gdzie w tym amplitunerze można podłączyć gitarę Pioneer VSX-609RDS, http://obrazki.elekt..._1351634446.jpg gdzie tu można podłączyć gitarę ?@EditDobra, już rozumiem sytuację, dzięki za pomoc.Można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...