edwin20 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Witam, na stronie Orange i na innych stronach nie mogę znaleźć wzmianki o migracji z Orange Freedom pro do Free net. Pani w salonie powiedziała, że Freedom pro zlikwidowano 2 tygodnie temu i teraz weszło Free net. Chciałem przedłużyć umowę, ale powiedziano mi, że można, ale nic nie zyskam. Powiedziała, żeby zerwać umowę i wziąć Free Net bo tam są lepsze oferty. No rzeczywiście, płacę teraz 60zł za 13GB i mam stary router MV400, a we Free net za 60zł jest 15GB i router MV600. Zapytałem jak sprawa z "szczęśliwymi godzinami" powiedziano mi, że nie ma już takiej oferty we free net. Umowę zerwałem od razu, bo jeślibym tego nie zrobił przed 22.10 to umowa przedłużyła mi się by o kolejny miesiąc. I teraz tak - "szczęśliwe godziny" niby są, tak podaje strona orange, we free necie, więc jak to jest? To raz, a dwa to "Migracja z Freedom pro do Free net" w gazetce którą wziąłem do domu takie coś przeczytałem "migruj z Freedom pro do freenet, zyskaj 40% więcej GB limitu". Czy wychodzi na to, że zostałem zrobiony w balona przez panią z salonu? Czy można tak migrować, czy tak jak mi powiedziano "trzeba zerwać umowę i podpisać nową na Free net"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Skoro na stronie czy tam w gazetce podana jest informacja o "szczęśliwych godzinach" to zapewne są (z resztą teraz już mało która sieć nie ma takiej opcji). Co do migracji, nawet na stronie Orange nie ma o tym mowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin20 Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Dobra, dowiedziałem się. Zadzwoniła do mnie Pani, i pyta czemu zrywam umowę, powiedziałem, że tak powiedziano mi w salonie, że trzeba zerwać i wziąć Free net. Ta zaś na to, że to nieprawda i zaproponowała nową lepszą umowę (19GB za 60zł i 10GB w szczęśliwych godzinach, z routerem), którą wziąłem. Także chyba nawet sami nie wiedzą jakie mają oferty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...