Gutek90 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Cześć. Dostałem dziś nową kartę (r7950). Odinstalowałem stare stery od HD6850 i wgrałem z płyty nowe do świeżej karty, ale po ponownym uruchomieniu Windows wcale się nie ładuję. dojdzie do jego logi i nic czarny ekran. Ani stery z płyty, ani z strony producenta nic nie dały. Jedyne wyjście to uruchomienie trybu awaryjnego i przywrócenie systemu do wcześniejszego stanu, no ale w tym wypadku jadę na integrze (teraz co piszę też). W czym tkwi problem? Sterowniki stare odinstalowałem i potem zaraz wgrałem świeże. Proszę o szybką pomoc Aha dodam jeszcze, że po uruchomieniu trybu awaryjnego dostaję po instalacji sterów komunikat, że stery nie zostały zainstalowane, mimo iż są na hdd, ale próba ich włączenia nic nie daje (ten sam komunikat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invar Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Odinstalowanie nic nie da... Musisz wyczyścić komputer ze sterowników całkowicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Niestety nic to nie daje. Zauważyłem, że bez sterów mam takie paski przerywane w pionie (i w pulpicie i nie tylko). Możliwe, że dostałem popsutą kartę? Aha, po wgraniu sterów i czekaniu przy czarnym ekranie komp po 30 s. wyłącza się. Prosze o pomoc, gdyż sprawa jest naprawdę pilna (i przepraszam za post za postem, ale proszę mnie zrozumieć) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 No cóż, sprawę zgłosiłem w dziale reklamacji w sklepie. Nie wiem, jak długo będę czekał na odpowiedź od nich . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted October 17, 2013 Author Report Share Posted October 17, 2013 No więc byłem spytać się w jednym serwisie co jest nie tak i prawdopodobnie został uszkodzony chip układu graficznego karty. Paczkę więc wysłałem do Morele.Takie mam pytanie dla was - Jakie są wasze opinie na temat tego sklepu? Jak długo trzeba czekać na naprawę, lub wymianę sprzetu i jak myślicie - jeśli to faktycznie jest chip karty, to jest szansa żebym otrzymał nowy sprzęt?Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted November 28, 2013 Author Report Share Posted November 28, 2013 Temat do zamknięcia. karta nie została naprawiona i zostaną mi zwrócone pieniądze za nią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...