Balcer666 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Witajcie,otóż niebawem będę w posiadaniu dwóch kart graficznych i muszę zdecydować się, której używaćnim kupię sobie jakąś solidną. Nie mogę zapuścić żadnego programu do testowania, gdyż nojakby to ująć - w posiadaniu tej drugiej jeszcze nie jestem Więc numero uno: GeForce 9800GTX+ i druga: Radeon HD 5570 Niby wybór powinien być bardziej oczywisty, ale zastanawiam się, czy podczas nagrywania gier nie będzie korzystniej korzystać z Radeon'a. Chodzi mi o ilość jego pamięci. Podczas, gdy GeForce ma 500, Radeonik ma 1GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 9800GTX+ jest tak znacząco szybszy, że ta dodatkowa pamięć Radeonowi nic nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldeneye456 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 W cenie 9800GTX+ możesz dostać HD4870 który będzie lepszy i szybszy. Jedyną wadą może być głośność 4870, ale przy 40% prędkości wentylatora jest w miarę cicho i nie grzeje się nawet przy wymagających grach, (78 C) u mnie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Z tego co napisał wynika, że karty już ma a nie kupuje. Ale najlepiej obie sprzedać i kupić coś lepszego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balcer666 Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 To z pewnością tylko, że sprzedając te dwie będę miał kolosalne.. dum dum dumm.. 250-300zł xD nic więcej nie wytarguję. Więc jestem zablokowany finansowo póki nie uzbieram 700zł minimum na porządnego Geforce'a. W każdym razie chodziło mi o to, że nie gram w gry wymagające dużego obciążenia grafiki, ale nagrywam je, przez co myślałem, że na korzyść karty wyjdzie większa ilość pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Rdzeń w tym Radku jest tak wolny, że nie powinno być wątpliwości co będzie szybsze. A za tę kwotę co podałeś to się dużo lepszą kartę wyhaczy od tamtego GeForce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balcer666 Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 Sumowałem Geforce'a i Radeon'a xD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Wiem (i szczerze, to i tak sporo zawyżyłeś, na więcej niż 200 zł bym nie liczył), co nie zmienia faktu że miałbyś coś sporo lepszego. Ale oczywiście jak możesz zaczekać i dozbierać do czegoś jeszcze lepszego tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...