Jump to content

Rozwiązany: Słuchawki dla gracza do 200 zł

Recommended Posts

Posted

Witam chciałbym sobie kupić nowe słuchawki do grania do 200 zł moje aktualne to plantronicsy gamescom 367 ogólnie byłem z nich zadowolony (melomanem nie jestem) lecz są już zużyte przestał działać w nich mikrofon i połamał się pałąk prze jednej ze słuchawek (wisi na kablu).

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Posted

Jeżeli koniecznie musi być zestaw z mikrofonem - najrozsądniejszą opcją będą Creative Tactic 3D Sigma, które oferują najlepszą jakość dźwięku w porównywalnej cenie do słuchawek bez mikrofonu. Ewentualnie Cresyn C501S, które również są dobre jak na swoją cenę. IMO Do AKG nie warto dopłacać, szczególnie, że jakiejś zbyt wyraźnej poprawy dźwięku się nie uświadczy.

Jednak GHS-1 a Sigmy to inna klasa... W grach Sigmy dają radę, ale muzycznie GHS-1 zostawiają je daleko w tyle, nawet na integrze.

Posted

@Dirian - w tym co pisze autor nigdzie nie wyczytałem, by potrzebował on słuchawek do muzyki. wink_prosty.gif Poza tym różnica w cenie jest większa niż w jakości, która IMO jest nieznaczna (nie wiem, może słuch mam słaby).

Wiem, że autor tego nie napisał, ale odnosiłem się do twojej wypowiedzi, z której wynikało, że GHS-1 nie są dźwiękowo wyraźnie lepsze od Sigm. A to nieprawda. Nie mam jakiegoś super słuchu, choć trochę się swego czasu osłuchałem w sprzęcie audio i w tym wypadku różnica, po odpaleniu dobrze zrealizowanego kawałka, jest całkiem spora na korzyść AKG. Lepszej jakości bas, lepsza średnica, bardziej wyraziste wokale i ogólnie, bardziej szczegółowy dźwięk. Brzmieniowo jest po prostu lepiej i tyle.

Posted

Ja nie mówiłem, że AKG nie są lepsze. Zgadzam się z większością (oprócz lepszego basu, bo IMO Sigmy są bardziej ubasowione).

Bardziej to może i tak, ale przecież nie tylko liczy się ilość basu, ale też jego jakość, a ta jest lepsza w GHS-1 ;)

Posted

Gorąco polecam Ci słuchawki stworzone przez gracza dla graczy ! Creative Fatality, koszt to maxymalnie 140zł. Pierwszy raz kupiłem je kilka miesięcy temu i jeszcze ani razu nie musiałem ich wymieniać, mikrofon znakomity a dźwięk z gier również doskonały.

Posted

Miałem kilka modeli słuchawek do gier i te najlepiej się sprawdzały, a za 200zł to myślę że te na 100% będą dla niego bardzo dobre. Jak dla mnie i nie tylko dla mnie to świetnie sprawdzają się w grach typu cs itp ..

Posted

Miałem kilka modeli słuchawek do gier i te najlepiej się sprawdzały, a za 200zł to myślę że te na 100% będą dla niego bardzo dobre. Jak dla mnie i nie tylko dla mnie to świetnie sprawdzają się w grach typu cs itp ..

Jak to się mówi:

Na bezrybiu i rak ryba.

Oraz:

Jak człowiek nigdy czegoś dobrego nie spróbował to nie ma horyzontu na tyle szerokiego aby próbować obiektywnie ocenić szajs i może mu się wydawać że jego sprzęt jest okej ale po kilku dniach spędzonych z dobrym sprzętem zmieniłby zdanie i nigdy nie wrócił do szajsu.

Posted

Dzięki za wszystkie porady kupiłem dziś Ghs-1. Są super lecz za bardzo wyciszają dźwięki otoczenia (słabo słyszę swój głos) poza tym dziwnie mi się układają włosy poza tym super.

Dzięki temat można zamknąć

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...