prosmisiek Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Witam chciałbym sobie kupić nowe słuchawki do grania do 200 zł moje aktualne to plantronicsy gamescom 367 ogólnie byłem z nich zadowolony (melomanem nie jestem) lecz są już zużyte przestał działać w nich mikrofon i połamał się pałąk prze jednej ze słuchawek (wisi na kablu).Proszę o pomocPozdrawiam
DeathlyLord Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Co powiesz.na AKG-GHS-1? Jednak nie polecam jeśli masz dużą głowę Możesz je kupić np. Tutaj:http://m.allegro.pl/przedmiot,sluchawki-akg-ghs1-camouflage-okazja-najtaniej,3559407830.html
prosmisiek Posted September 23, 2013 Author Report Posted September 23, 2013 Bardzo fajne czy mógłbyś polecić jeszcze jakiś model(Nie wiem jak on to robią na allegro że słuchawki za 300 kosztują 190 XD)
Wolfur Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 No i te Superluxy HD681 EVO (ceneo.pl) jak lubisz bas.
Dirian Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Jeżeli koniecznie musi być zestaw z mikrofonem - najrozsądniejszą opcją będą Creative Tactic 3D Sigma, które oferują najlepszą jakość dźwięku w porównywalnej cenie do słuchawek bez mikrofonu. Ewentualnie Cresyn C501S, które również są dobre jak na swoją cenę. IMO Do AKG nie warto dopłacać, szczególnie, że jakiejś zbyt wyraźnej poprawy dźwięku się nie uświadczy.Jednak GHS-1 a Sigmy to inna klasa... W grach Sigmy dają radę, ale muzycznie GHS-1 zostawiają je daleko w tyle, nawet na integrze.
prosmisiek Posted September 24, 2013 Author Report Posted September 24, 2013 Kolego XeoN powiedziałeś że słuchawki ghs1 są słabe w stosunku ceny do jakości lecz ghs1 kosztują na allegro 140 złhttp://allegro.pl/okazja-sluchawki-z-mikrofonem-akg-ghs-1-camouflage-i3547409728.html to taniej niż sigmy. Więc chyba na nie się pokusze.
Dirian Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 @Dirian - w tym co pisze autor nigdzie nie wyczytałem, by potrzebował on słuchawek do muzyki. Poza tym różnica w cenie jest większa niż w jakości, która IMO jest nieznaczna (nie wiem, może słuch mam słaby).Wiem, że autor tego nie napisał, ale odnosiłem się do twojej wypowiedzi, z której wynikało, że GHS-1 nie są dźwiękowo wyraźnie lepsze od Sigm. A to nieprawda. Nie mam jakiegoś super słuchu, choć trochę się swego czasu osłuchałem w sprzęcie audio i w tym wypadku różnica, po odpaleniu dobrze zrealizowanego kawałka, jest całkiem spora na korzyść AKG. Lepszej jakości bas, lepsza średnica, bardziej wyraziste wokale i ogólnie, bardziej szczegółowy dźwięk. Brzmieniowo jest po prostu lepiej i tyle.
Dirian Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Ja nie mówiłem, że AKG nie są lepsze. Zgadzam się z większością (oprócz lepszego basu, bo IMO Sigmy są bardziej ubasowione).Bardziej to może i tak, ale przecież nie tylko liczy się ilość basu, ale też jego jakość, a ta jest lepsza w GHS-1
Haszyq Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Gorąco polecam Ci słuchawki stworzone przez gracza dla graczy ! Creative Fatality, koszt to maxymalnie 140zł. Pierwszy raz kupiłem je kilka miesięcy temu i jeszcze ani razu nie musiałem ich wymieniać, mikrofon znakomity a dźwięk z gier również doskonały.
[Ekspert] BladyPiter Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Serio? Powiedz mi do czego je porównywałeś, skoro uważasz, że są takie "doskonałe"?
Haszyq Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Miałem kilka modeli słuchawek do gier i te najlepiej się sprawdzały, a za 200zł to myślę że te na 100% będą dla niego bardzo dobre. Jak dla mnie i nie tylko dla mnie to świetnie sprawdzają się w grach typu cs itp ..
Wolfur Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Miałem kilka modeli słuchawek do gier i te najlepiej się sprawdzały, a za 200zł to myślę że te na 100% będą dla niego bardzo dobre. Jak dla mnie i nie tylko dla mnie to świetnie sprawdzają się w grach typu cs itp ..Jak to się mówi:Na bezrybiu i rak ryba.Oraz:Jak człowiek nigdy czegoś dobrego nie spróbował to nie ma horyzontu na tyle szerokiego aby próbować obiektywnie ocenić szajs i może mu się wydawać że jego sprzęt jest okej ale po kilku dniach spędzonych z dobrym sprzętem zmieniłby zdanie i nigdy nie wrócił do szajsu.
mariuszznany Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Wybierz między Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha a Creative Aurvana Live
[Ekspert] BladyPiter Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Alphy są bardzo łamliwe i mimo, że dźwiękowo są całkiem przyzwoite to jednak ich nie polecam.
prosmisiek Posted September 28, 2013 Author Report Posted September 28, 2013 Dzięki za wszystkie porady kupiłem dziś Ghs-1. Są super lecz za bardzo wyciszają dźwięki otoczenia (słabo słyszę swój głos) poza tym dziwnie mi się układają włosy poza tym super.Dzięki temat można zamknąć
Dirian Posted September 28, 2013 Report Posted September 28, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.