patrykblu Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Cześć!Mam pytanie jaki telefon na dotyk kupić do 1000zł?(zastanawiałem się nad LG nexus 4)Chciałbym jakiś telefon z dużym ekranem, który by się nie zacinał np podczas grania w gry lub korzystania z telefonu.Z góry dziękuję za pomoc!
mno55555 Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Jeżeli kupisz n4 za 1000zł to właściwie nie ma konkurencji.Jeżeli jednak by ci sie nie udało kupic go za ta kase to możesz spojrzeć w strone np.sgs3/note/hox/4xhd/sxt-do grania każdy wystarczy ale należy pamietać, że każdy posiada jakieś wady i zalety a ty nie podalec co oprócz ekranu i gier cie interesuje.
takaja Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Do 1 k zł to przychodzą mi do głowy te dwa modele telefonów: http://comperio.co/pl/telefony/sony-xperia-p-vs-lg-swift-l9.htmlXperia P orax LG Swift L9. Oba telefony oprate są na Androidzie. Mają ponad 4' wyświetlacz. Swift l9 posiada aparat 5Mpx natomiast Xperia P 8Mpx. Oba telefony mają takie same parametry procesora i RAMu. Ja brałabym Swift L9 ale decyzja nalezy do Ciebie
NarQu Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Xperia P jest słaba, bo nie ma wejścia na kartę pamięci, a posiada tylko wbudowane 16gb z czego dla użytkownika zostaje jakieś 13-14gb. Poza tym Sony szybko olewa swoje telefony, więc musiałbyś siedzieć na androidzie 4.1 no chyba że chciałbyś się pobawić w modowanie telefonu i wgrywać mu nieoficjalne oprogramowanie. L9 jest już lepszy, ale jednak lepiej jest trochę dołożyć i mieć lepszy telefon. Ciekawą propozycją z tańszych modeli będzie SGS2, ma 2 rdzeniowy procesor, 1gb ramu, 16gb wbudowanej pamięci + wejście na SD, wyświetlacz super amoled oraz aparat 8mpix, a ma dostać jeszcze aktualizacje systemu. Druga ciekawa propozycja to SGS3 o ile w tej cenie uda Ci się go kupić. Jednak najlepsza opcja to właśnie nexus 4 tak jak pisałeś sam. Ma dobre parametry i nie musisz się martwić o aktualizacje systemu, bo nowszą wersję androida ma praktycznie od razu po premierze. Takie pytanie z innej beczki. Nie myślałeś nad jakąś Lumią ?
Invar Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Na Lumie nie ma gier i to nie jest telefon ani system dla ludzi młodych...
NarQu Posted December 10, 2013 Report Posted December 10, 2013 Jak nie ma gier ? WP się cały czas rozwija i jest dużo fajnych gier. W android markecie też były pustki na początku, a teraz znajdziesz w nim czego szukasz. WP też jest dobrym systemem, w którym wszystko działa i w dodatku bardzo szybko. No ale jak chcesz. Jeżeli chodzi o androida to moje typy już napisałem. Jeżeli uda ci się dorwać nexusa 4 to go bierz, jeżeli nie, skuś się na jakiś model samsunga (SGS2 kupisz nówkę za tą cenę i nie będziesz narzekał). Jeżeli znajdziesz SGS3, to go weź, bo jest lepszy od SGS2 i jakieś aktualizacje systemu na pewno dostanie. Tak poza androidem, jakby ci się udało dorwać iphone'a 4S za tą cenę, to też by to była ciekawa opcja.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.