MrTorbson Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Cześć , potrzebuję porady.Pojawił się w moim kompie irytujący problemik : w momencie pojawienia się biosu równocześnie zaczyna się delikatne, jednostajne, metaliczne brzęczenie( dr, dr ,dr...) . Trwa kilka sekund , do momentu uruchomienia systemu - można je w międzyczasie natychmiast wyłączyć klinięciem w byle jaki klawisz klawiatury , a jeśli odpowiednio wcześniej kliknę to nawet się nie pojawia .Co to może być i jak się tego pozbyć ?Sprzęt :i5 760P7P55 LXSpartan ProDeus 600wWydaje mi się , że to coś związanego z coolerem - raz na jakiś czas wyskakuje związany z nim błąd oraz komenda aby wciśnąć F1 .Ale jeśli od razu uruchomię bios , to pokazuje temperaturę Cpu 33 stopnie , a szybkość chłodzenia w okolicach 660 obrotów .Po uruchomieniu systemu w HW też wszystko wygląda normalnie : Cpu do 30 stopni , chłodzenie tak samo jak w biosie . Jedynie Auxtin ma anormalny maks w okolicach 170 stopni , no ale już doczytałem w necie , że to raczej jakaś nieprawdziwa bzdura ?!Z góry dzięki za pomoc .Ps.Teraz sobie uświadomiłem , że problem pojawił się jakoś po tym jak komputer był przewożony . Na czas przewózki wyciągnąłem z niego dyski ssd i hdd (normalnie leżą na spodzie obudowy ) .
burnout Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Taki dzwięk występuje niekiedy przez klawiature odepnij ją i sprawdź czy dzwięk się pojawi.
MrTorbson Posted September 23, 2013 Author Report Posted September 23, 2013 Strzał w dziesiątkę !Moja klawiatura odrobinę w przeszłości przeżyła , poprawiłem jeden krzywy przycisk(?!) i problem przestał istnieć .Pozdrówka burnout
yojc Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.