Sandul Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Witam. Chciałbym kupić sobie komputer. Głownie chodzi mi o granie w gry takie jak GTA, Battlefield chodzi mi abym mógł grać na najwyższych wymaganiach może nie Ultra ale Wysokie i mniej wiecej 50-60FPS głownie to aby jak najlepiej działało, chciałbym tez zobaczyc NFS MW choc to akurat mniej wazne. Głownie to gram i siedze na internecie(przegladanie jakiś pierdół i ogladanie filmów online. Mój budżet to max 3000 złoty, chociaz nic sie nie stanie jesli bym musial dolozyc jakies 200 złoty lecz wolałbym nie. Do żeczy. Już wcześniej złożyłem komputer ale to przed wakacjami, lecz nie jestem specjalistą i prosze aby mi go ulepszyc jesli cos nie gra albo po prostu dać nową propozycję.Dodaje jeszcze że nie będę raczej podkręcał kompa wiec nie szukam części z możliwością OC lecz prosze też o dobre chłodzenie bo jak mam możliwość to dużo gram czyli weekendy itd, wiec jak komputer chodzi pół dnia i całą noc to aby sie nie grzało. To co złozylem to:Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/DPMSI B75MA-E33 /intel B75, LGA1155/SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600 Barracuda 7200.12GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play BlackAsus DRW-24B5ST SATA (black)Corsair VS 550W 80 Plus 120mmRazem 2219zł.Chciałbym zmienić RAM na Corsair bo słyszałem ze lepszy i nie 4 tylko 8GB. Procesor jesli jest dobry to moze zostać, ale coś słyszałem ze ten procesor z tą kartą graficzna nie za bardzo współgra. Już nie pamietam dlaczego. Proszę o ulepszenie wyżej wymienionego zestawu albo o nową propozycję. Wcześniej napisałem do czego ma słuzyć. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedz.
yojc Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Zestaw OK, moze bym kosmetyczne zmiany zrobil, np. wzial zasilacz Thermaltake Smar SE 530@, SilentiumPC Deus G1 500W lub SilentiumPC Deus M1 550W. Karte mozna wziac od producenta do daje 3 lata gwarancji (np. MSI, Gigabyte). A proos karty to nie wiem, czemu i5 mialby zle wspolpracowac z HD7850...Co do pamieci - ja bym nie dawal 8GB. Jak juz chcesz doplacic, to dorzucilbym do lepszego dysku twardego (ST1000DM003, WD10EZEX), lepszej plyty glownej,czy tez wydajniejszej karty. Pamieci przeciez nie problem w przyszlosci dokupic.
Omas Posted September 22, 2013 Report Posted September 22, 2013 Dałbym pamięć z niższym napięciem:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=35023Możesz też dorzucić do bogatszej płyty, np.:http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47590
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.