Jump to content

zestaw procesora płyty głównej i ramu do 800zł

krecik273

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałem się poradzić jaki kupić procesor (4rdzenie) i płytę główną? Do tego chcę jeszcze 6/8 gb ramu. Wiem, że nie będzie to najmocniejszy sprzęt ale mam nadzieję, że da się coś dobrego poskładać.

Posted

Z tego co w necie piszą to ten zasilacz ma 430W - 480W to moc szczytowa, a nie ciągła. Tak czy owak problemów mieć nie powinien.

Co do tańszej alternatywy, to z i5 taniej się już nie da, a nie będę ukrywał że warto to niego dołożyć. Jak się nie da to zobacz ewentualnie np. FX-6300 + MSI 970A-G46 lub droższy Gigabyte GA-970A-UD3. Przy czym ten procek by wypadało podkręcić.

Posted

HD7850 2GB - po podkręceniu przegonić może GTX660.

Nie "moze", tylko z palcem w nosie to zrobi... oczywiscie dopoki bedziemy brac pod uwage GTX660 bez OC. :P
Posted

no to świetnie. Troszkę dozbieram i pokuszę się na ten zestawik.:) Mój zasilacz uciągnie to z tą kart graficzną czy mam go sobie jeszcze doliczyć do wydatków?

Posted

a jak by do tego zestawu podanego wcześniej zamiast 4gb ramu wziąć 8, to mój zasilacz da rade? Czy raczej będzie to ryzyko i wziąć te 4 gb?

Posted

Dodatkowa pamięć to żadne dodatkowe obciążenie dla zasilacza. Ale ja bym wolał dołożyć do płyty głównej z wyższej półki czy nawet też do procka nowej generacji, niż do dodatkowej pamięci.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...