Jump to content

Zbyt wysoka temperatura GPU

spyker12

Recommended Posts

Posted

Witam, do wczoraj temp były jeszcze ok, odpalam dzisiaj dead island, włączam miernik temp i temp GPU dochodzi podczas grania do 75! stopni, temp procka do ok 48, przy przeglądaniu internetu temp GPU to 33, a CPU 42, nie wiem co jest grane

moja karta graficzna to GTX 760, procek intel core I5 4570

Posted

Dziwne, pod obciążeniem temp proca zmalała do 41 stopni:P

temp karty dochodzi niekiedy do 81 stopni

I czy to normalne, że podczas włączenia gry karta graficzna rozkręca się jak odrzutowiec i bardzo głośno chodzi, wręcz harczy?

Posted
I czy to normalne, że podczas włączenia gry karta graficzna rozkręca się jak odrzutowiec i bardzo głośno chodzi, wręcz harczy?

Jeśli prędkość obrotów wentylatora uzależniona jest od temperatury, to tak. Tak zwykle bywa.

NVIDIA geforce 760,

Chodziło mi o dokładnego producenta imodel karty, np. Palit JetStream, Asus DirectCU II itp.

Posted

Jeśliby terkotała jak traktor, to nie byłoby to normalne.

Tak w ogóle najlepiej daj screena z programu HWMonitor z temperaturami w spoczynku i pod obciążeniem (pograj w coś z piętnaście minut, a HWM niech działa w tle), to przyjrzymy się tym temperaturom.

Posted

Temperatury w normie, aczkolwiek nadal nie wiemy jaki to dokładnie model karty, więc nie mogę orzec, czy akurat - jak na ten model - nie jest trochę za ciepła (w każdym razie niebezpiecznie nie jest).

Posted

Program GPU-Z poda większość informacji o karcie, acz dokładnego modelu nie poda, więc mo,że być go cięzko wywnioskować... jeśli nie masz pudełka po karcie, to pozostaje zrobienie jej zdjęcia i wrzucenie na forum.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...