ErrorPL Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Witam,ostatnio kupiłem słuchawki dokanałowe Brainwavz m1, które wytrzymały skandalicznie krótko, mianowicie pół roku. Działają, ale lewa słuchawką trochę przerywa, po sklejeniu taśmą wszystko ok, ale jednak wole kupić nowe słuchawki... Budżet trochę skromniejszy tym razem. Słuchawki głównie do muzyki elektronicznej, więc duży bass by się przydał, ale oczywiście bez przesady. Druga sprawa, koniecznie muszą być mobilne, tzn. małe, składane. Mam dosyć małą głowę, więc żeby nie były przesadnie duże Pierwszy raz wybieram takie słuchawki, więc nie wiem jak to będzie wyglądało. Najbardziej bym chciał koło 50-60 zł, ale jeśli jest coś znacznie lepszego, niewiele droższego to przemyślę podwyższenie ceny.Ps: Zapomniałem o ważnej rzeczy: Kabel musi być trwały! Nie chce znowu wymieniać słuchawek po pół roku. I korzystając z okazji, warto się przejść do takiego sklepu, w którym można osobiście wypróbować słuchawki? Fajnie by było, jak by mi ktoś wyjaśnił na jakiej zasadzie działa taki sklep.
ErrorPL Posted September 18, 2013 Author Report Posted September 18, 2013 Tylko, że ten retro DJ sprawia wrażenie dosyć dużego i z tego ci widzę raczej się nie składają. Bardzo mi zależy właśnie na takich małych, mobilnych słuchawkach nausznych
ErrorPL Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Hmm, widzę nie znajdę raczej nic, co by mnie zadowoliło. Pierwsza propozycja byłaby ok. gdyby były normalne... Raczej zostanę przy dokanałowych. Tak czy inaczej, dzięki za pomoc. Jak byś jeszcze coś znalazł to daj znać Odświeżę temat trochę. Jakość dźwięku nie musi być jakaś szałowa, ważne, żeby były najlepiej: małe i składane, jak się nie da składanych, to żeby chociaż małe były. Cena do 90 zł max.
ErrorPL Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Myślałem na Koss Porta Pro i są aktualnie na allegro za 90 zł. A jak się one sprawdzają w jakości dźwięki? I ogólnei wygody użytkowania?
RAZOR026 Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Bierz RetroDJ nie są one takie duże jak się wydają, też myślałem że są ogromne, ale są niezbyt duże, i nadzwyczaj lekkie (uwierz, nawet z grubym kablem Canare L4E5S nie czuję że mam je na głowie). Głównym mankamentem jest wtyk.P.S Jak chcesz się pozbyć tych M1 to chętnie je przygarnę
ErrorPL Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Raczej nie planuję się ich pozbyć : ) A nie połamią mi się w plecaku? Jak by były składane to gdzieś bym wcisnął,a takie to nie wiem...
RAZOR026 Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 A kas, nie połamią się, mają metalowy, wzmacniany pałąk, Wciśniesz je łatwo do plecaka, po prostu je odwócisz do góry nogami i wsadzisz przed książki pałąk, a słuchawki będą nad książkami. Co do kabla to jego jedynym mankanentem jest wtyk, ale jego wymiana jest bardzo łatwa i nie masz co się martwić, tak to długo wytrzymuje kabel i wtyk.Przesłuchać je możesz np. w mp3store, headbeatJakbyś się chciał pozbywać to mi napisz ;p
ErrorPL Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Jak się będę chciał pozbawić to z pewnością napiszę ;p No nic, na weekend wybiorę się do mp3store i zobaczymy
RAZOR026 Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Nie zawiedziesz się Jako posiadacz mogę cię zapewnić (właść. mam Brainwavz HM3, ale różnicy nie ma)
ErrorPL Posted September 29, 2013 Author Report Posted September 29, 2013 Dobra, zamówiłem Retro DJ. Niestety nie udało mi się ich posłuchać, bo w saturnach i innych media marktach były tylko za +/- 1200 zł, 600, 300 i różnej maści plastikowe sony\panasonicki. Wszystkim dziękuję za pomoc, a za parę dni, jak już słuchawki dojdą to zdam relację "dla potomnych" ;d
ErrorPL Posted October 2, 2013 Author Report Posted October 2, 2013 Dzisiaj przyszły, wszystko ładnie elegancko zapakowane, bez większych problemów. Grają fajnie, ja na tą cenę to bardzo dobrze. Są wygodne, miekkie, ale po pewnym czasie bolą uszy. Mam lekkie zastrzeżenia do jack-a. Ogólnie wszystko fajnie, ale jest pewien problem. Trochę mi odstają na czubku głowy i zamiast fajnie przylegać jak to było w innych słuchawkach, te odstają jakieś 5 cm. Da się je jakoś wygiąć, czy coś ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.