Jump to content

Wymiana Karty Graficznej oraz podzespołów

Kizami

Recommended Posts

Posted

Chciałbym prosić o poradę w sprawie kupna grafiki ;)

Mam do wydania 300-350 zł, chciałbym wymienic na kartę graficzną ktra w miarę uciagnie nowe gry i da radę na tych srednich pograc z 2 lata;) Dodatkowo pewnie dokupię 2gb kostkę RAM-u (tez prosilbym o poradę) oraz prawdopobonie bedzie trzeba wymienic Zasilacz na mocniejszy.

Specyfikacja:

Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6

Typ procesora: DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)

Grafika: Gigabyte GeForce 8600 GT

Ram: Samsung M3 78T2953EZ3-CE6 DDR2-667 (333 MHz)

Zasilacz: Chyba jakis noname 350 W

Posted

Z kart szukałbym np. używanych Radeonów HD5770/HD6770. Zasilacz np. Corsair VS450. Pamięci kup o zbliżonych parametrach do obecnych (ale tylko wtedy, jeśli w przyszłości nie zamierzasz wymieniać procka i płyty głównej na lepsze - bo po ich wymianie te pamięci będą bezużyteczne i niepasujące).

Posted

A czy Radeon HD7750 jest lepszy od tych ktore wypisales? Bo wlasnie znalazlem go w cenie 300 zl na allegro, nowki. Pamięci postaram znalezc te same, zeby dobrze wspolgraly. Tylko widzę, ze są juz same 800mhz, a ja mam 667. Czy to jest jakis duzy problem?

Posted

I jeszcze jedno pytanko do was - jesli wymienic procesor (cos za 200-250 zł) to co byscie doradzili? Wiem, ze ogranicza mnie plyta glowna, jednak nie chce juz nadwyrezac bardzije budzetu a komputer ma potrzymac 2-3 lata, zeby pograc w gierki na medium.

Posted

Dopowiadając czemu lepszy - Corsair bazuje na tej samej platformie (CWT GPA), ale mocowo to odpowiednik Chiefteca GPA 500W, przy tym ma dłuższe kable, więcej wtyczek i o rok dłuższą gwarancję.

Posted

Ok, wiec grafika oraz zasilacz zaklepany :) Ramy to nie problem, teraz pytanie czy oplaca sie wymienic core 2 duo e4500 na e8400 3,0 ghz? Czy brac o stowke drozszego core 2 quad?

Posted

z tego co wyczytalem rowniez maja podstawke S775, sprawdzalem na paru forach i zawsze pisało, ze nie ma problemu, wiec wlasnie staram sie o poradę madrzejszych kolegow :) I pytanko , Radeon 7750 za 300 zł czy Radeon 7770 za 380-400, czy te 100 zł wiecej bedzie dobrze wydane? :)

Posted

Więc mowiac szczerz zostałem w kropce i myslalem nad rozwiazaniem:

Kupno plyty glownej z obsluga core 2 duo, PCI 3.0 oraz DDR 3 (ramy i tak chcialem wymienic). Do tego grafika Radeon HD7750 oraz Zasilacz polecony przez kolegów. Czy znajdzie się karta ktora wpisuje sie w te parametry do 200 zł?

Posted

Niestety na procesor juz mnie nie bedzie stać, sam wolalbym juz Core i3,i5 czy ,7 , jednak sa poza moim zasiegiem. A komp na tej specyfikacji ma uciagnac z 2 lata, wiec wymiana na core 2 duo 3,16 ghz sadze ze wytrzymie :)

Posted

Tylko, że w cenie takiego C2D masz nówkę sztukę Celerona G1620 prosto ze sklepu, który śmiało mógłby z tym C2D rywalizować i nawet wyjśc z tej rywalizacji zwycięsko.

Posted

To moze tak, czy znalazlbym plytę głowną z procesorem do 450 zł? :)

I do tego Radeona 7750, nowe ramki ( tam ogolnie grosze, a dokupic zawsze mozna) + zasilacz 450-500 W.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...