Jump to content

Laptop na studia do max 3000 zł

krzyusiekao

Recommended Posts

Posted

Witam, jako że rozpoczynam studia, chciałbym kupić laptopa/ultrabooka do maksymalnie 3000 plnów. Najlpeiej gdyby był z torbą już, co by nie robić kolejnych wydatków sobie i myszką.

Jedynie do czego będzie mi on potrzebny to do :

- przeglądanie inernetu

- Office

- czasem jakieś filmy/muzyka

- mało grania (o ile na to bedzie czas)

- matryca od 13,3" do 15,6" większych nie chce, bo dla mnie większa matryca od 15,6" to już nie laptop

- Dobrzte gdyby była długa rpaca na baterii w końcu to mobilny komputer

- system windows 7, ewentualnie 8.

Sam chodizłem po sklepach i jedyne co zwróciło moją uwagę to Samsung (nie pamiętam modelu z głośnikami JBL), to samo tyczy się Lenovo.

Prosiłbym o pomoc.

Posted

Do Internetu starczyłby laptop za około 2000 zł, do gier to już te 3000 zł. No i coś mniejszego (13-14") będzie znacznie wolniejsze, choć lżejsze. Systemu nie dostaniesz z uczelni?

Posted

Dobrym środkiem jest Lenovo Z500 - w miare wydajna grafika i procek, matowy ekran, relatywnie niska (2.1 czy 2.2 kg) waga. Do tego na tyle tani, ze starczy ci na jakiegos Fiio + słuchawki jesli nie posiadasz, o ile traktowałes "muzykę" serio.

Ewentualnie mozna isc w cos bardziej ultrabookowego, ale nie wiem czy jest sens za ta cene. Musiałbym ogladnac, a nie moge, bo jestem na tel. Boje sie jednak, ze dostaniesz wprawdzie cos lzejszego, ale na gorszej (lub co najwyzej podobnej) matrycy, ze słabszym prockiem, o niebo słabsza grafika, mniejsza ilością RAMU, a pewnie i bez dysku SSD. Natomiast za cene wyższa. Jesli jestes jednak zainteresowany druga opcja, to moge czegos poszukac jak bedze miał czas.

Posted

@homzik tym się nie orientuje, czy uczelnia dałaby system, więc nie mam pojęcia, szczerze powiedziawszy.

@TvSuperStar jestem otwarty na każdą propozycję, w sumie, może być coś tańszego równie dobrze, co to są Filo, bo ja nie w temacie, zawsze konsole lub stacjonarka.

Posted

Rozpoczynam studia na KULu w Lublinie, Filologię Angielską. Głównie słucham soundtracków z gier/filmów/anime, rock, hip hop i tyle przeważnie.

Posted

@sebaziom - tylko po co i7 do takich zastosowań ... No Anyway - powiedz czy interesuje Cie ultrabook, bo jak nie, to IMO nie ma sensu dopłacać do lepszego komputerka niz Z500. Ba! Ten i tak bedzie za mocny na twoje zastosowania, ale mi sie wydaje, ze warto. Co do tych słuchawek .. Pasować beda Superlux HD681 ovo, czy evo - nie pamietam, ale same HD681 to dobre słuchawki i do tego na przykład fiio e10. Ewentualnie cos bardziej basowego bez Fiio - AKG K518/618/619. OFC jesli słuchanie muzyki poza soundtrackami nie ogranicy sie do YouTube :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...