Jump to content

[PS3]Samoistne rozłączenie z internetem ( błąd DNS )

c0r

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem już bardzo zdesperowany dlatego nie pozostaje mi nic innego niż się tu zalogować i opisać swój problem.

Od kilku dni (problem pojawił się zupełnie niespodziewanie, z dnia na dzień) w PS3 po jakimś czasie rozłącza mi internet. Przykład. Włączam PS3 i pobieranie RDR z plusa. Po jakimś czasie wypisuje mnie z PSN, i tracę połączenie z internetem (podczas próby wpisania do PSN, wyskakuje błąd DNS). Aby ponowić połączenie z internetem muszę resetować konsolę. Później znowu to samo...

Mam livebox z neostrady, internet 6 mb/s. Restartowałem liveboxa, od nowa konfigurowałem sieć w PS3 i nic. Dzisiaj trochę mi się rano dłużej pościągało, ale jak wróciłem do domu to już - wypisany, a zamiast pobierania oczekiwanie.

Proszę o pilną pomoc, bo dzisiaj jest dostępny preload GTA V i muszę go ściągnąć szybko.

W dodatku internet normalnie działa na kompie, tylko na PS3 tracę połączenie. Nie chcę ciągle resetować konsoli bo może się to źle skończyć.

Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów w działach konsolowych. -- Artius

Posted

Jeśli podłączasz po WiFi, to zmień na przewodowe. Ale stawiam że i tak już po kablu się łączysz.

Skonfiguruj połączenie sieciowe w konsoli na nowo, ręcznie, i zmień DNSy. Wypróbuj te zestawy:

8.8.8.8 8.8.4.4

208.67.220.220 208.67.222.222

8.26.56.26 8.20.247.20

Nie wiem czemu, ale PSN często "znika" z DNSów i trzeba żonglować adresami żeby załapało.

Posted

DNSy to już chyba zmieniałem na wszystkie sposoby. ;P

Kurczę, nie mogę teraz połączyć się przez kabel. Jutro spróbuję. Masz może jakiś sposób? W końcu z dnia na dzień się to stało, przez 1,5 roku wszystko było w porządku

GTA 5 ściągam już, pobiera z 150 mb, traci połączenie. Nie mam zamiaru ciągle resetować konsoli by dociągnąć całość, bo i tak przez to resetuję konsolę z 10-20 razy dziennie (oczywiście tylko przez te 3 dni odkąd jest problem).

Raczej to nie problem z wi-fi - gram np. w jakieś multi i wszystko pięknie, zero pingu, same zielone kreski...

Posted

Jeżeli Livebox ma DHCP to ustaw wszystko na automat, jeśli nie, to skopiuj ustawienia z peceta (ipconfig /all). Jak dalej nie działa, to podmień kable z jakimś działającym urządzeniem.

Aha, jak tak, to jeszcze jedna rzecz - Wyłącz pobieranie i np. pograj w multi, albo pooglądaj YT na konsoli. Jeśli nie przerwie to pewnie serwery PSStore nie dają rady z wysyłaniem GTA V do wszystkich.

Posted

Grałem w multi - wszystko okej. Oglądałem yt - wszystko ok. Problem w tym, że to nie tylko w GTA 5 występuje, ściągam Tekken Revolution - to samo.

Ustawiałem wszystko auto - to samo.

EDIT - Nie, na yt też parę razy się samoistnie rozłączyło.

Posted

Czyli jednak pierwszy pomysł ;)

Pewnie moduł WiFi Liveboxa (czy czego tam po drodze używasz) albo ten w PS3 (choć to mało prawdopodobne) nie wytrzymuje takiej ilości danych, jaka jest przesyłana podczas pobierania dużych plików i zrzuca połączenie.

• 2 weeks later...
Posted

mam ten sam problem, także livebox 2.0, pojawił się on (czy raczej został zauważony) po kupnie Ace Combat Assault Horrizon na ostatniej promocji PSN. Prawdopodobnym winowajcą jest OSTATNIA aktualizacja liveboxa, od wtedy nie mogę pobrać żadnej gry z PS Store przez WiFi, jest to bardzo uciążliwe. UPnP włączone, porty przypisane, a pod WiFi pobiera od 3 do 300 MB i rozłącza się aż do czasu restartu konsoli. Na kablu problem nie występuje, ale w moim przypadku wymaga ciągnięcia 5m kabla przez środek korytarza do routera co jest bardzo niewygodne nie tylko dla mnie ale i niebezpieczne dla konsoli, routera i przechodzących

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...