Raz1r Posted September 14, 2013 Report Posted September 14, 2013 Witam,Postaram się jak najkrócej opisać problem. Kolega korzystał ze swojego komputera, odpalił mnóstwo kart w chrome i PC się ściął. Jako niedoświadczony użytkownik, kiedy przycisk wyłączenia kompa nie zadziałał, odłączył go od prądu. Po ponownym jego włączeniu wyskakuje okienko napraw windows bądź odpal windows normalnie. Przy wyborze drugiej opcji windows zaczyna się ładować, po logu microsoftu jest czarny ekran i po 2 minutach mamy bluescreen + automatyczny restart. Kiedy uruchomimy narzędzie do naprawy wywala czarny ekran i nic sie nie dzieje. System to win 7 pro, niestety nie ma on płyty a ja byłem w posiadaniu cd od home premium, włożyłem ją jednak i udało się odpalić tryb awaryjny, w którym i tak nic nie dało się zrobić. Explorer.exe w ogóle nie działał, ctrl + r też, alt ctrl del też. Najpierw chciałem naprawić winde z mojej płytki ale jak się spodziewałem wyskakiwał błąd, że cd home premium nie naprawi pro. Potem próbowałem formatu spod płyty, po kliknięciu instaluj system komputer się zwiesza i ponownie nic.Próbowałem wszystkiego co umiem, co dziwne kiedy wypaliłem na płycie obraz 7 pro, komputer go zupełnie olewa jakby go nie widział.Wpadłem więc na pewien pomysł ale nie wiem czy da się coś takiego zrobić. Podłączyłbym dysk kolegi do swojego komputera, zrobił rozruch z mojego dysku po czym sformatował cały dysk znajomego. Ręcznie przed podłączeniem dysku wrócił bym do ustawień domyślnych BIOS i spróbował od nowa zainstalować Winde. Czy coś takiego ma szanse powodzenia? Jeśli nie to jakiś inny sposób naprawienia komputera?Sory, że tak długo ale chciałem dokładnie opisać problem. Również proszę o przeniesienie jeśli zły dział, ale nie znalazłem/zauważyłem lepszego.Dziękuję i pozdrawiam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.