Jump to content

Nowy zestaw (ok 2000) a zasilacz.

remeex

Recommended Posts

Posted

Witam, przymierzam się do kupna nowego kompa (samej skrzynki). Planuje wydać coś w okolicy 2000 zł. W najlepszym wypadku będzie oparty na gtx 660,a w najgorszym na 650 ti boost, oba na i5, no i reszta podzespołów również do kupienia. Mam monitor ilyame 19 już 4 letnią chyba, klawe myszke itp. Mam jednak pewien dylemat z zasilaczem. Mam fortrona aurum gold 700w(nowy to 440zł). Ma chyba z pół roku, wszystko sprawne itp, kupiłem go do starego kompa, ale niestety nie miał okazji tak naprawdę popracowac za dużo. Przeglądałem tematy o składaniu kompów w podobnych budżetach i tam koszt zasilacza wahał się w okolicy 150 zł. Dlatego zastanawiam się czy swojego nie sprzedać a za różnicę w kasie pokryć po prostu część komponentów nowego pc. Dochodzi też kwestia tego, że jeśli kupie nowy zestaw, to jeśli kupie go kompletnego to odbiorę po prostu gotowy zestaw i nic tylko włączyć, a jeśli skręcą mi bez zasialacza w sklepie to reszte bd musial rzeźbić w domu,a tego też chciałbym uniknąć. Czy w takim razie myślicie, że warto go sprzedać czy zostawić ?

Posted

Ja bym go sprzedał i dołożył do kompa - przy takim budżecie każda stówka zrobi różnicę, a taki zestaw bez problemu uciągnie chociażby Corsair VS 450W za ~ 150 zł.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...