Jump to content

Medieval Total War- Program przestał działać

Recommended Posts

Posted

Witam. Zainstalowałem miedieval total war z oryginalnej płyty z extra klasyki(złota edycja razem z shogunem). Jest to wersja z dodatkiem viking invasion. Po wyborze kampanii i nacji gdy chce rozpocząć grę pojawia się ekran ładowania a gdy dochodzi do końca...gra wywala na pulpit z komunikatem "Program przestał działać". Bitwę historyczną udało mi się odpalić więc nie mam pojęcia co może być przyczyną.

Sprzęt:

NVIDIA GeForce 9600 GT

Intel Pentrium Dual CPU E2200 @ 2.20 GHz 2.20 GHz

4 GB RAM

Windows 7

####

Udało mi się odpalić kampanie w trybie zgodności z win xp tylko ,że gra jest strasznie nie stabilna i po kilku minutach (dokładnie w momencie kliknięcia na coś) "program przestał działać" Jest na to jakiś patch czy coś ?

Posted

Ustaw rozdzielczość gry na natywną.

Posted

No właśnie jeżeli chodzi o rozdzielczość. Nic nie mogę zmieniać. Suwak i mapy strategicznej i bitewnej są bloknięte na kolejno 800x600 i 640x480. Jest to niby maksymalna wielkość. Gdy chce suwakiem cofnąć wraca na swoje miejsce to jest na koniec....linii :X.

Jest to dość stara gra i być może nie obsługuje większych rozdzielczości. Ale problemem nie może być rozdzielczość mojego monitora bo już kiedyś grałem w medievala a od tego czasu monitor jest ten sam (mały 1440x900).

###

Coś znalazłem

http://forums.totalw...s-(800x600-bug)

Tylko nie za bardzo rozumiem o co chodzi to jest jak to wpłynie na moje ustawienia wolałbym na ślepo nie robić wszystkiego co tam pisze. Mógłby ktoś jakoś wytłumaczyć ?

###

Zmniejszenie maksymalnej pamięci na podaną odblokowało opcje. Chociaż dalej nie rozumiem czemu. Wyłaczyło to 2 gb ram? Sprawdzę czy gra dalej będzie wywalała na pulpit.

###

Przy ustawionej maks pamięci na 4096 czyli i tak chyba maksymalnej (?) mogę także ustawiać rozdzielczość. Jestem delikatnie mówiąc zdezorientowany...

###

Zmiana rozdzielczości na wyższą nie pomogła (nie ma 1440x900)

#########

Temat do zamknięcia.

Głupio się przyznać ale rozwiązanie znalazłem na tym forum: http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=97325 Ale przy okazji znalazłem rozwiązanie problemu z rozdzielczością...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...