Jump to content

Rozwiązany: Wybór laptopa. Asus a Acer.

demolity

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad kupnem jednego z dwóch laptopów. Acer model v5 NX.M43EP.006 i Asus X550VC-XO007H. Laptop będzie mi potrzebny głównie do przeglądania stron internetowych, oglądania filmów, słuchania muzyki (głównie na słuchawkach) i do gry w niekoniecznie najnowsze tytuły. Chciałbym jeszcze do nich dokupić torbę i myszkę, a nie chciałbym przekraczać znacznie kwoty 2500 zł. Stąd moje pytanie. Czy bardziej opłacalne jest kupić tańszego Acera, ale do tego lepszą torbę i myszkę, czy droższego Asusa, ale oszczędzić na tych dodatkach?

Model Acera:http://www.avans.pl/...42493#tab-cont3

Model Asusa:http://www.neonet.pl...0vc-xo007h.html

Posted

Cenowo trochę ponad moje możliwości. Jakby był za 2400, wtedy bym się jeszcze zastanowił. Zależy mi jednak również na kupnie torby i myszki. A te modele które podałem są niewarte uwagi?

Posted

Właśnie. Ja już dokonałem wyboru i pod koniec kupuję lenovo y580. Kolega homzik dobrze Tobie mówi. Możesz pożyczyć troszkę kasy od rodziców i kupić tego lenovo a nie pożałujesz. Gierki będą Tobie chodzić na full. Dokupić torbę do lapka możesz póżniej, albo dostać na gwiazdkę :) Polecam Tobie lenovo y580!!

Posted

W takim razie na poważnie zastanowię się polecanym przez was modelem Lenovo. Co prawda torba bardzo by mi się przydała w najbliższym czasie, jednak na razie z myszki mogę zrezygnować. Chciałbym jeszcze tylko wiedzieć, co jest takiego w Y580, że jest bardziej opłacalny względem choćby modelu Asusa, który z tego co widzę ma lepszy procesor i kartę graficzną.

Posted

Nie znam się za bardzo, jeśli chodzi o podzespoły, stąd moja niewiedza. Rozumiem też, że różnica między IC I3, a IC I5 nie jest też za duża i większe znaczenie ma akurat w tym przypadku rodzaj karty graficznej?

Posted

Tak jak zaznaczałem w pierwszym poście, gry nie są głównym powodem, dla jakiego decyduję się na zakup laptopa. Ma mi służyć do tego, do czego może służyć studentowi. Czyli liczy się tu przede wszystkim płynna praca przy przeglądaniu stron internetowych, dobra jakość obrazu podczas oglądania filmów i jako, że słucham sporo muzyki, to przydałoby się, żeby jakość dźwięku zarówno podczas słuchania na słuchawkach jak i z głośników była klarowna, a same głośniki odznaczały się nie najgorszym brzmieniem. W najnowsze tytuły gram nie za często, choć nie wykluczam, że będzie mi się to zdarzało w przyszłości. Więc podsumowując, będę pewnie grał nie raz na laptopie, jednak nie jest to jedyny cel do którego będę go używał.

Posted

To oczywiste, że na genialnej jakości głośniki nie mam co liczyć, ale ważne jest dla mnie, żeby były chociaż przyzwoite, bo i tak pewnie skończy się na tym, że będę głównie muzyki słuchał na słuchawkach. Ale rozumiem, że do innych celów, wymienionych przeze mnie, Lenovo sprawdzi się jeśli nie lepiej, to przynajmniej nie gorzej od podanych przeze mnie na początku modeli?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...