Jump to content

Radeon + PhysX (GTX460) co i jak ?

shakal84

Recommended Posts

Posted

Witam jako iż zaniedługo AMD wypuszcza nowe GPU bede modernizował kompa ( płyta proc pamięci ) i włąsnie GPU. Jesli nowe grafiki od AMD okażą sie wystarczająco konkurencyjne względem NV mam zamiar kupić nowego Radeona. Z tym ze nie chce tracić PhysX-a, po modernizacji kompa zostanie mi włąsnie GTX 460 i zastanawiam sie czy wykozystać go do tego. I teraz pytanie jak wygląda instalacja takiej dodatkowej karty do PhysX-a ? Oczywiscie płyta musi mieć dwa PCI-E to wiadomo, ale jak sprawa ma sie z sterownikami np ? Trzeba to wszystko jakoś w odpowiedniej kolejności instalować ? podłąnaczać ? prosiłbym o jakiś mały tutorial jak zainstalować taką dodatkową grafike do PhysX-a. Jak wygląda sprawa z grami PhysX jest wykrywany automatycznie ?

Posted

Mając Radeona 'in da house' to troche trudniejsze. Pomijam fakt ze dedykowany GPU do PhysX to makabryczna strata czasu energii i pieniedzy (w twoim przypadku tylko czasu i energii bo samą kartę juz masz).

Nie wiem jak to zrobic ale wiem ze Radeon + Nvidia to troche wyzsza szkola jazdy.

Posted

Ale to były karty Fermi duzo wolniejsze niz obecne Keplerki... PhysX zdązył bardzo 'dojrzeć' a same karty maja teraz troche lepsze obliczanie fizyki niz starsze modele. Polaczenie Kepler + Fermi do PhysX byloby inna historią... historią nie wartą świeczki.

Posted

A to nvidia nie zablokowała przypadkiem w sterownikach obliczania PhysX jeśli wykryje zainstalowaną kartę Radeon? Musisz instalować sterowniki do Geforca które omijają tą blokadę. Oczywiście nie są oficjalne :)

upgradingamd.blogspot.com/2012/08/hybrid-physx-amdati-radeon-nvidia-physx.html?m=1

Posted

Hm gdzies mi sie przeczytało że w nowych sterownikach jest ta możliwośc odblokowana. Zobaczymy co z tego wyjdzie po zakupach juz nie długo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...