Jump to content

Dużo wyższa temperatura Ge force GTX 580 podczas grania w ASassins Creeed Revelations

Chromu

Recommended Posts

Posted

Witam .Moje pytanie problem chyba najbardziej odpowiada temu działowi. Otóż posiadam kartę Ge force GTX 580 i wszystko z nią w porządku . Jednak zastanawia mnie ta kwestia podana w temacie . Kiedy gram w Assasyna temperarura osiąga 79 -80 C .Mam powyłączane wszystkie bajery graficzne. Do tego w ustawieniach Nvidii w panelu poustawiałem wszystkie wskaźniki na jakość - zamiast wydajnośći. Podam też specyfikacje komputera Procesor AMD Phenom 970 4 rdzenie 3,5 GHZ

Karta Ge force 580 GTX

Zasilacz Corsair Pure Black 750 W

Dysk Twardy Sedgate 1 TB

Chodzi mi o to ,że w innych grach całkiem sporo wymagających jak BF 3 temperatura wynosi 62 -63 podczas największego obciązenia . Również mam najniższe ustawienia graficzne .

Gram na rozdzielczości 1080x 1920.

Także raczej wykluczyłem problem z chłodzeniem ogólnym bo dotyczy to tylko Asasyna

Na stronie producenta przeczytałem ,ze karta ta może Makymalnie osiągnąc 97C. Czy jest się czym martwić ? Bo wiadomo ze im chłodniej tym lepiej... Mierzyłem HW Monitorem po 30 minutach grania .

Z góry dzięki za pomoc i sugestie .

Posted

Jaki to dokładnie model karty? Jeśli to referent, to te ~80C nie są niczym szczególnym. W każdym razie te temperatury są do zaakceptowania.

Posted

Czyli karta ze standardowym chłodzeniem nVidii, tak? No to szczerze nie wcale się nie dziwię że w Asasynie masz 70-80C, bardziej mnie zastanawia dlaczego w innych grach masz tylko ~60C :P

Posted

Może to kwestia ogólnego chłodzenia ;p Nie wiem ;p Może uda mi się podpytać pewnego kolegę z gorszym niż mój sprzetem , a ma on niższe temperatury w Assasynie może na podstawie jakichś różnic podobieństw uda się coś jeszcze powiedzieć ;p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...