shortez Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Witam.Od jakiegoś czasu muszę używać internetu poprzez wi fi więc skorzystałem z możliwości telefonu (samsung galaxy mini 2) do tetheringu i udostępniania go jako router. Takie rozwiązanie jednak na dłuższą mete odpada więc zakupiłem wspomniany w tytule Pentagram horNET. Po podłączeniu go do komputera, zainstalowaniu sterowników i połączenia z siecią, połączenie jest skandalicznej jakości. Przy używaniu telefonu pobieranie wynosi 2,5+mb/s a połączenie jest stabilne. Używając horNeta pobieranie w porywach dochodzi do 400kb/s a przeważnie jest to mniej niż 100kb/s a wykres pobierania bardziej przypomina drut kolczasty niż prostą linię, nie da się grać przez internet ponieważ połączenie jest cały czas przerywane.Bardzo proszę o pomoc w konfiguracji sieci
politan Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Jaki masz router oraz szyfrowanie na nim?
shortez Posted September 17, 2013 Author Report Posted September 17, 2013 Niestety nie wiem. Router jest sąsiada który udostępnił nam swój internet.szyfrowanie WPA2-Personal / AESAle jeśli na telefonie działa a na tej karcie sieciowej nie działa jak powinno, to raczej problem nie leży po stronie routera a karty sieciowej albo konfiguracji, naprawdę nie mam pojęcia czemu działa na jednym a na drugim nie.
politan Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 Ściągnij i odpal program inSSIDer i wrzuć screen z wykazem sieci.
shortez Posted September 20, 2013 Author Report Posted September 20, 2013 Zasięg sieci jest taki sam na telefonie i na tej karcie sieciowej
politan Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 Cóż karta zbiera bardzo słaby sygnał (-79 dBm to kiepski wynik). Jeśli masz możliwość to spróbuj przenieść komputer/router bliżej i obserwować jak zmienia się sygnał.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.