Jump to content

Problem z Pentagram horNET 6132-08 - niestabilne połączenie

shortez

Recommended Posts

Posted

Witam.

Od jakiegoś czasu muszę używać internetu poprzez wi fi więc skorzystałem z możliwości telefonu (samsung galaxy mini 2) do tetheringu i udostępniania go jako router. Takie rozwiązanie jednak na dłuższą mete odpada więc zakupiłem wspomniany w tytule Pentagram horNET.

Po podłączeniu go do komputera, zainstalowaniu sterowników i połączenia z siecią, połączenie jest skandalicznej jakości. Przy używaniu telefonu pobieranie wynosi 2,5+mb/s a połączenie jest stabilne. Używając horNeta pobieranie w porywach dochodzi do 400kb/s a przeważnie jest to mniej niż 100kb/s a wykres pobierania bardziej przypomina drut kolczasty niż prostą linię, nie da się grać przez internet ponieważ połączenie jest cały czas przerywane.

Bardzo proszę o pomoc w konfiguracji sieci

Posted

Niestety nie wiem. Router jest sąsiada który udostępnił nam swój internet.

szyfrowanie WPA2-Personal / AES

Ale jeśli na telefonie działa a na tej karcie sieciowej nie działa jak powinno, to raczej problem nie leży po stronie routera a karty sieciowej albo konfiguracji, naprawdę nie mam pojęcia czemu działa na jednym a na drugim nie.

Posted

Cóż karta zbiera bardzo słaby sygnał (-79 dBm to kiepski wynik). Jeśli masz możliwość to spróbuj przenieść komputer/router bliżej i obserwować jak zmienia się sygnał.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...