wojcziii Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 Witam, zastanawiam się na złożeniem jakiegoś fajnego zestawu, który pozwoli na komfortowe granie w najnowsze w przeciągu kilku najbliższych lat. Budżet ok. 4000 zł w zależności od tego ile dana konfiguracja będzie wymagała. Kiedy jest dobry czas na kupno sprzętu? Jak obecne podzespoły trzymają cenę? Nie chciałbym drastycznego spadku cen, ale obawiam się, że kiedy wyjdą nowe karty Radeona tak się może niestety stać. Dlatego też skłaniałbym się bardziej ku GTX 770 od Nvidia. Poniżej moja konfiguracja:Procesor: Intel Core i5-4670KPłyta główna: MSI Z87-G43Karta graficzna: Gigabyte GTX 770 2GB DDR5/256bitRAM: Crucial DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 550WDysk: Seagate Barracuda 1TB SATA3Napęd: LG nagrywarka DVD GH24NS95Obudowa: SilentiumPC Gladius m40 Pure BlackProcesor w przyszłości będzie kręcony dlatego też taka platforma i płyta główna, o dodatkowym Coolerze CPU pomyślę przy okazji OC, ale największy dylemat mam z GPU? Co kupić w najlepszym stosunku jakość/cena? Podzespoły będą kupione w sklepie internetowym typu Agito/Esc.pl/Morele ale nie wiem, który sklep drodzy użytkownicy polecanie najbardziej? Czy warto ładować kase i pchać się w ten zestaw czy za kilka miesięcy wyjdą nowe podzespoły z nowymi technologiami? Proszę o wszelkie konstruktywne uwagi i komentarze:)
Omas Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 Można kupować, zestaw jest OK, ile on kosztuje ogółem? Do tej obudowy nie wejdą aż tak duże coolery - możesz dać np. Zalman Z9 U3. W chwili obecnej najlepszy stosunek jakość/cena ma ta karta:http://www.morele.ne...5-oc-be-573495/Jest w bardzo dobrej cenie, do niej są 3 gry. Chyba właśnie kupiłbym w morele.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.