Jump to content

Jaki procesor do Y580?

Piecho3

Recommended Posts

Posted

Ja może myślę po staremu, ale po prostu nie rozumiem czemu nie. Nie upieram się przy tym, bo ta opcja kosztuje więcej. Na linku który podesłałem wyraźnie widać teoretyczną różnicę w wydajności. Szczególnie w Turbo. Moglibyście mi to wytłumaczyć, czemu to ma się niby nijak do rzeczywistości?

Odnośnie SSD to dla siebie nie widzę sensu jego montowania. Bootowanie systemu przeboleję, a w grach też jedynie doczytywanie będzie szybsze. W normalnym użytkowaniu z powiedzmy 128gb po zainstalowaniu systemu zostaje 100gb na dane. Czemu tak polecacie SSD?

Posted

Mógłbyś podawać jakieś rzeczowe argumenty? Takie rzucanie pojedyńczymi zdaniami, "bo to było walkowane w necie 100 razy ia każdy tak wie, że tak jest" do mnie nie przemawia.

Posted

Nadal nie widzę, czemu miałoby to służyć skoro 95% danych będzie na HDD? Grafiki nie obrabiam, video też ani nie konwertuję.

Posted

Bierz i3, i tak w tytułach singlowych z dobrą optymalizacją wielkiej różnicy nie będzie. A skoro SSD ci niepotrzebny to zaoszczędzisz trzy stówy.

Posted

Zastanawiam się teraz nad tym multi, może gdybym mial to pograłbym w jakiegoś co-opa pokroju L4D 2, raczej nic w stylu map dla 60 ludzi.

Posted

Jakbyś zechciał grać w Battlefielda, to i ten i3 starczy. Możesz wziąść i5, jeśli chciałbyś mieć więcej mocy na gry next-genowe, ale na razie rewolucja w wymaganiach się nie szykuje.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...