go4ce Posted September 10, 2013 Report Posted September 10, 2013 Witam,Mam problemy z grą Rage i nie mam pojęcia co zaradzić. Pograłem trochę gra normalnie działała, lecz gdy dziś odpalić chciałem to przy intrze loga Bethesdy wyskakuję błąd "Program przestał działać". Oczywiście czytałem na innych forach o uruchamianiu jako administrator itd. Czytałem, że także aktualizacja powinna naprawić grę, lecz jednak nie naprawia na co wychodzi. No i co robić ludzie jakieś sposoby, kombinację cokolwiek? Bo się wkręciłem i kurde bym zagrał Próbowałem jak coś:-odpalić jako administrator-zaktualizować sterowniki karty (posiadam najnowszą wersję)-aktualizacja gry automatycznie się pobiera ze Steam (lecz czułbym się pewniej jeśli mógłbym ją pobrać oddzielnie i sam zainstalować jeśli macie link to się przyda)-kombinować z programem CFF Explorer czy jakoś tak-reinstalacja nie pomogła i czyszczenie CCleaner też nie pomogłoWszyskie te opcje wyczytałem od innych ludzi z innych stron.Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów w Pomocnej Dłoni. -- Artius
Misiek690 Posted September 11, 2013 Report Posted September 11, 2013 Spróbuj sprawdzić spójność plików gry w Steam.
go4ce Posted September 11, 2013 Author Report Posted September 11, 2013 Wykryło ze problem z plikiem, pobiera go, ale no dalej jest to samo.
Misiek690 Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 Co do aktualizacji gry to gry Steamowe nie mogą być aktualizowane patchami do wersji nie Steamowych. Poza tym RAGE wyszedł tylko w wersji na Steam'a.Co do instalacji sterowników do karty graficznej to najpierw odpal ten program, żeby usunąć stare sterowniki:http://www2.ati.com/...til_1.2.1.0.exePobierz te sterowniki i je zainstaluj:http://www2.ati.com/..._13.10_beta.exeOczywiście nowe sterowniki zainstaluj po restarcie komputera po usuwaniu tych starych.
go4ce Posted September 12, 2013 Author Report Posted September 12, 2013 a czy usunięcie serowników czasem mi czegoś nie spieprzy ? wiesz żeby po restarcie mi dalej funkcjonował
Misiek690 Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Wszystko będzie OK. Jedynie rozdzielczość się zmniejszy, ale po instalacji nowych sterowników wszystko wróci do normy.
go4ce Posted September 17, 2013 Author Report Posted September 17, 2013 Sorki że tak długo ale z czasem jest krucho. Zrobiłem to i dalej nie działaPomysły jeszcze jakieś ?
Misiek690 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Kliknij prawym przyciskiem myszy na RAGE w bibliotece Steam, wybierz właściwości, kliknij na "Ustaw opcje uruchamiania" i wklej to +set com_skipIntroVideo 1
go4ce Posted September 18, 2013 Author Report Posted September 18, 2013 Dobra dzięki działa, temat do zamknięcia.
Artius Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.