Jump to content

Bioshock Infinite problem przy instalacji.

Recommended Posts

Posted

Witam!

Otóż mam taki problem, z moim Bioshock Infinite, podczas instalacji pierwsza płyta instaluję około 10Gb, druga tylko około 4Gb, a trzecia coś koło 1Gb, i jest w tym problem że po instalacji Steam chce pobrać 6Gb chyba jakiejś aktualizacji. W dniu premiery pamiętam jak instalowałem, to instalacja wyglądała inaczej pierwsze DVD ok.10Gb, drugie ok.10Gb, a trzecia ok.1Gb a aktualizacja była niewielka . Nie wiem co się stało czy to wina płyt czy stacji DVD że tak się instaluje dziwnie?

Prosił bym o pomoc bo przy moim internecie to będzie się ściągała aktualizacja prawie 12 godzin.

Posted

Na to wygląda że wyszła nowa wersja gry więc płyta jest w porządku musisz pobrać.A jeśli kupiłeś jakieś DLC to steam je pobiera.

PS

Może coś z płytką sorki za błąd żle doczytałem ale w czasie instalki błąd powinien wywalić lub coś.Skoro płyta nie instaluje to steam pobiera reszte plików gry.

Posted

Niestety trzeba ściągnąć te 6 gb. Po tych ilościach danych wnioskuję, że gra się prawidłowo zainstalowała - mi też z ostatniej płyty coś koło 800 mb dorzuciło, jak kończył mielić drugą to się aż zdziwiłem, że jeszcze trzecia w kolejce czeka. Po premierze wyszła łatka ważąca coś koło 1 gb, a pozostałe 5 gb to DLC. W polskiej edycji ma się darmowego season passa, więc po aktywowaniu klucza na Steamie masz już jakby zakupione automatycznie dodatki i pierwszy z nich wyszedł z 2 miesiące temu. Niestety tego ściągania nie obejdziesz, jak chcesz po prostu pograć to spróbuj wyłączyć autoaktualizowanie i spróbować odpalić steam w trybie offline. Żeby pograć powinno wystarczyć, ale nie jestem pewien - sprawdź po prostu :)

Posted

@otton

To napewno nie pomoże w końcu włączysz tryb offine to będzie że gre trzeba zainstalować czy coś takiego.Chyba żeby wyłączyć autoaktualizaje może pomóc ale o DLC można zapomnieć jeśli nie pobierze.A nawet zawsze można kompa na noc zostawić,iść spać niech pobiera następny dzień grasz.Taki przykład.cool_prosty.gif

Posted

Niekoniecznie trzeba pobierać - co prawda czasami pojawia się komunikat "gra nie jest gotowa do działania w trybie offline". To wiąże się jednak z przechowywaniem zapisów w chmurze, ale tą opcję też można odłączyć.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...