alpine1993 Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Witam!Otóż mam taki problem, z moim Bioshock Infinite, podczas instalacji pierwsza płyta instaluję około 10Gb, druga tylko około 4Gb, a trzecia coś koło 1Gb, i jest w tym problem że po instalacji Steam chce pobrać 6Gb chyba jakiejś aktualizacji. W dniu premiery pamiętam jak instalowałem, to instalacja wyglądała inaczej pierwsze DVD ok.10Gb, drugie ok.10Gb, a trzecia ok.1Gb a aktualizacja była niewielka . Nie wiem co się stało czy to wina płyt czy stacji DVD że tak się instaluje dziwnie?Prosił bym o pomoc bo przy moim internecie to będzie się ściągała aktualizacja prawie 12 godzin.
Wiatrownik320 Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Na to wygląda że wyszła nowa wersja gry więc płyta jest w porządku musisz pobrać.A jeśli kupiłeś jakieś DLC to steam je pobiera.PSMoże coś z płytką sorki za błąd żle doczytałem ale w czasie instalki błąd powinien wywalić lub coś.Skoro płyta nie instaluje to steam pobiera reszte plików gry.
alpine1993 Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 Chyba kupię gdzieś używane pudełko po grze, bo raczej nie ściągnę tyle Gb. Dzięki za info
otton Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Niestety trzeba ściągnąć te 6 gb. Po tych ilościach danych wnioskuję, że gra się prawidłowo zainstalowała - mi też z ostatniej płyty coś koło 800 mb dorzuciło, jak kończył mielić drugą to się aż zdziwiłem, że jeszcze trzecia w kolejce czeka. Po premierze wyszła łatka ważąca coś koło 1 gb, a pozostałe 5 gb to DLC. W polskiej edycji ma się darmowego season passa, więc po aktywowaniu klucza na Steamie masz już jakby zakupione automatycznie dodatki i pierwszy z nich wyszedł z 2 miesiące temu. Niestety tego ściągania nie obejdziesz, jak chcesz po prostu pograć to spróbuj wyłączyć autoaktualizowanie i spróbować odpalić steam w trybie offline. Żeby pograć powinno wystarczyć, ale nie jestem pewien - sprawdź po prostu
Wiatrownik320 Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 @ottonTo napewno nie pomoże w końcu włączysz tryb offine to będzie że gre trzeba zainstalować czy coś takiego.Chyba żeby wyłączyć autoaktualizaje może pomóc ale o DLC można zapomnieć jeśli nie pobierze.A nawet zawsze można kompa na noc zostawić,iść spać niech pobiera następny dzień grasz.Taki przykład.
otton Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Niekoniecznie trzeba pobierać - co prawda czasami pojawia się komunikat "gra nie jest gotowa do działania w trybie offline". To wiąże się jednak z przechowywaniem zapisów w chmurze, ale tą opcję też można odłączyć.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.