Jump to content

Problem z ruterem-przestał dzisłać.

Meegi

Recommended Posts

Posted

Witam.Mam internet z vectry i od dawna korzystałam z tego internetu także na drugim komputerze poprzez ruter firmy Belkin. Jednak od jakiegoś czasu wystąpił pewien problem tzn na drugim komputerze mam internet a na tym z którego zawsze korzystałam nie ma.Wszystkie kable są połączone bez zmian.Od czego to zależy i jak można to naprawić?dodam jeszcze,że jak wszystko jest podłączone w taki sposób jak było to na moim komputerze pojawia się,że połączenie lokalne są odłączone kable a na drugim komputerze pokazuje,że te kable są dobrze podłączone.i jeszcze mam jedno pytanie.jak przez ten ruter mogę ściągać internet na laptopie,laptop firmy sony troche starszy model i nei wiem czy ma wifi,jak moze sprawdzic czy ma wifi i skonfigurowac na nim internet?

Posted

podlaczylam drugi ruter i wszystko dziala poprawnie.czy mozliwe bylo ze to byla wina poprzedniego rutera bo mial jednak jakas usterke lub moze cos z kablami bylo jednak nietak?

Posted

Laptop to sony model PCG-9G1M.Wczoraj mama zmieniała internet z vectry i dali nowy ruter do tego,Który ma w sobie funkcje modemu.No i znów się pojawił problem bo niby technik ustawił wszystko i na komputerze stacjonarnym wszystko działa bez zarzutu a jak mam podłączony kabel od rutera znów do laptopa to znów mi wyświetla,że łącznośc jest ograniczona albo odłączona.Kable są raczej dobrze podłączone skoro technik to podłanczał i jak sprawdzałam to chyba też są dobrze podłączone.W tym ruterze palą sie dwie lampki 1 i 2 tak jakby wszystko było podłączone.Ruter jest nowy.Więc może trzeba coś ustawić w laptopie czy gdzie indziej,już sama nie wiem co robić a pilnie potrzebny mi internet na laptopie.Macie jakiś pomysł od czego to może zależeć?

Posted

Twój laptop nie ma wbudowanej karty Wi-Fi.

Co do routera. Przy ograniczonej łączności odpal wiersz poleceń, wpisz to co poniżej i daj wynik na forum:

ipconfig /all

Posted

a możesz konkretniej powiedzieć mi gdzie mam wpisać to w jaki wiersz poleceń?nie znam się dobrze na komputerach ani na ruterach więc potrzebowałabym więcej wskazówek.i jak podam dać wam wynik na forum?a czy jest możliwe,że vectra udostępnia tylko 2 te porty do internetu a nie jak jest na ruterze 4 bo w internecie czytałam opinie,że vectra tak właśnie robi i że trzeba iść do nich i odblokować pozostałe.i od czego zależy to,że poprzez ruter z vectry nie moge na laptopie odbierać internetu a jak podłączyłam inny ruter pentagram bez wifi do tamtego rutera to normalnie moge odbierac internet na laptopie?tyko,ze nie chce wiecznie miec podlaczonych dwoch ruterow i chcialabymjakos ustawic tylko sam ten z vectry

Posted

Wiersz poleceń uruchomisz: Win + R (gdzie Win to klawisz z logiem Windows na klawiaturze) w pisując w okienku cmd. Wynik możesz wrzucić w postaci zrzutu ekranu. Co do routerów na tyle wszystko zamieszałaś, że nic nie rozumiem :P. Podaj producenta i model routera z Vectry.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...