Jump to content

wybór kontrolera do gier wyścigowych na pc

Recommended Posts

Posted

Zacznę, że w ścigałki grywam zręcznościowo, a nie jako symulator. Od dłuższego czasu grywam w gry wyścigowe na kierownicach (wcześniej na strzałkach o zgrozo!). Jeździ się świetnie, ale nie mam tak genialnych czasów jak na klawiaturze. Narazie nie stać mnie na drogą kierownicę, a te tańsze szybko się psują (tak po 3 mc). Myślałem żeby przesiąść się na inny kontroler. Tutaj myślałem nad padem lub SteelSeries Simraceway SRW-S1 ( ponoć łapie opóźnienia i 60 dag trzymane w rękach przez godzinkę może zmęczyć). Narazie mam pad stylizowany na ten z ps2/3( 2 gałki analogowe). I jeźdzę kiepsko.

Czy jakiś konsolowiec mógłby poradzić jak domyślnie, najczęściej przypisane są przyciski dla gier wyścigowych? Dla padów ps2/3 oraz x360 np. w grze GRID 1 lub DIRT 3?

Używam różnych ustawień, ale nie wszystkie gry mają zmianę matrwej strefy i czułości dla padów.

Czy jest jakaś różnica między galkami analogowymi a spustami analogowymi na padzie x360 ( oczywiście tryb acarde)?

Chciałbym spróbować też układu przycisków xbox, ale nie chcę wydawać większej kasy na próbę. Znacie może jakieś pady stylizowane na x360 innych firm. Słyszałem o xerox ze speed link ( ale mam uraz do firmy). Są jakieś tańsze odpowiedniki x360 na próbę ( wiem, że będą gorsze)?

Pozdrawiam!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...