Akron Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Hejo,Nie wiem czy piszę w dobrym temacie, jeśli nie, to z góry przepraszam. Otóż na twitterze/facebooku(rzadziej) przy wpisach pojawiają się dziwne kwadraty. Co tu się dużo rozpisywać, oto screen: http://oi44.tinypic.com/x5e4b5.jpgKtoś wie, dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić? Z góry dzięki, pozdro
yojc Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Strzelam, że są to jakieś znaki z dialektu, którego nie masz zainstalowanego na swoim komputerze (np. japoński/chiński/itp.).
Akron Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 o.O wszyscy tam zachowują się, jakby je mieli można temu jakoś zaradzić, czy lepiej oglądać kwadraty i się z tym nie bawić?EDIT: skopiowałem te z np. twittera na facebooka do czatu to wyświetliły mi się normalne obrazki kciuków i pięści itd... nie łapię.
Jenkins13 Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 Może masz zablokowane wyświetlanie obrazków.Sprawdź,ale wątpię.Poszperaj po ustawieniach.
Akron Posted September 12, 2013 Author Report Posted September 12, 2013 Pokazuj wszystkie grafiki: włączone. To nie to.
Akron Posted September 28, 2013 Author Report Posted September 28, 2013 Wykopuję i podbijam, sorry, ale najwyraźniej WSZYSCY widzą te obrazki oprócz mnie może Twitter ma jakieś dziwne czcionki które trzeba zainstalować ?edit: jeśli chodzi o "znaki dialektu", yojo, to tweety ludzi, którzy nie znają ani jednego znaku japońskiego i pochodnych, też robią takie kwadraty.EDIT2: ROZWIĄZANE, chodzi o to, że są to emotikonki z IPhona, czyli emoji, którego twitter nie obsługuje. przepraszam - do zamknięcia.
politan Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.