Jump to content

Komputer dla dziewczyny

KapitanBumba

Recommended Posts

Posted

Witam chciałbym złożyć komputer dziewczynie coś taniego do rozdzielczości 1280x1024 i do detali np medium -low byle by nie cieło nic ( cod ghost i ew battlefield 4 żeby działał przy tym w miare płynnie)

ja złożyłem coś takiego (ma być jak najtaniej jak coś będzie wymieniane to w przyszłości na podzespoły z górnej półki)

http://www.morele.net/inventory/info/t2WSv8/

karta byłaby kupowana później(hd 7790 myśle może da sie na zasilaczu cos oszczedzic?) . Może lepiej wyjdzie biorąc APU ?

Posted

Dorzuciłbym do G1610, poza tym ujdzie, obudowa jest jaka jest, płyta też, no ale skoro ma być jak najtaniej...

Posted

Nie pogra płynnie w wiekszosc gier. jak bawic sie w integre to czeba celowac pod AMD i to juz drozej o te 500zł wyjdzie (wiec nieoplacalne) - lepiej kupic procek+karta graficzna, chocby najtansza czy jakas uzywana.

Posted

czyli zestaw jako tako ujdzie? czy lepiej np AM3 i 2 rdzenie albo FM1 i 4 rdzenie ? tam raczej i5 nie zawita przez najblizsze 2-3 lata a w nowe gry na pewno bedzie chciala pograc

Posted

Na pewno bez karty graficznej nie odpali nawet gier żadnych chyba ze pasjansa.

Tylko APU od AMD cos zdziala (powiedzmy ze 30FPS na najnizszych w BF3 BYĆ MOŻE osiągnie).

Więc ja bym zainwestowal w GPU oddzielne. Procesor moze zostac od biedy (bardzo duzej biedy) na razie.

Posted

@wolfur przecież to oczywiste że na integrze nie pogra no ale myślę że na niej pojdzie jakis cod 2/4 , cs i jakies takie starsze tytuły ale np jak się wezmie już hd 7790 powinno byc lepiej

Posted

APU ma za słabą wydajność procesora, by opłacalne było branie go w sytuacji, gdy karta będzie w przyszłości dokupowana.

Posted

ok :) a teraz żeby nie zakładać nowego tematu zamówiłem czwartek/piątek radeona hd7870 od Club3D pod koniec wrzesnia wpadnie mi 300zł i teraz tak 150 zł idzie na klawe (mam nadzieje ze gigabyte force k7 juz bedzie u nas :) ) i za 150zł chciałbym kupić chłodzenie do tej karty co polecacie ?

3. Każdy hd7870 jest tej samej jakości ? tzn kondensatory , sekcje zasilania itd ? różnią się tylko chłodzeniem prawda ?

Posted

Zalezy to od PCB a niektorzy robią customowe (wiekszosc ma referencyjne). Np. serie do OC takie jak MSI Lightning, Hawk, mają lepsze komponenty (trwalsze). Wątpie by Club3D robil cos innego niz referencyjne PCB.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...