Zygfryt89 Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 WitamMam problem odnośnie karty graficznej i Adobe flash. Dziasiaj skasowałem stare sterowniki od grafiki i wgrałem nowe ale jakoś gra mi się zacinała więc postanowiłem wgrać te stare. Po wgraniu poprzednich sterowników, mam problem z oglądaniem filmówn na necie, a dokładnie z Adobe flash, kasowałem i wgrywałem wtyczkę kilka razy i zawsze ten sam efekt. Może coś mi poradzicie na mój problem bo raczej nie chce formatować kompa. ( gdzieś czytałem, że to może być wina sterowników od karty graficznej) Karta :AMD Radeon 7850
Fivtyen Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Jakiej używasz przeglądarki? Problem występuje na innych? Napisz też, na czym dokładnie polega "problem z oglądaniem filmów" - nie włączają się wcale, zacinają, nie działa fullscreen?
Zygfryt89 Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 Firefox tak problem występuje na innych przeglądarkach, a problem polega na tym że wogóle nie działa, (szare tło i napis Adobe flash jest uszkodzone)
Fivtyen Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Flasha instalowałeś w najnowszej wersji? Jeśli tak, sprawdź, czy problem będzie występował na starszej. Po usunięciu obecnie posiadanej wtyczki, użyj jeszcze sprzątania rejestru w programie Glary Utilities. Możesz też spróbować przeinstalować ponownie sterowniki - tym razem przed ponowną instalacją użyj programu Driver Cleaner.Na szybko możesz też zrobić tak: wejdź na YT, kliknij PPM na jakimś filmie, wejdź w ustawienia, a potem włącz przyspieszenie sprzętowe.
Sevard Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Zamiast Glary Utilities, czy innych magicznych programów, lepiej użyć narzędzi dedykowanych do usuwania danego program. W przypadku Flasha takie narzędzie masz na stronie Adobe.
Zygfryt89 Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 OK dzięki, a wczesniej miałem taki problem z tym, Co pewien czas flash wyłączał się i było napisane "wtyczka adobe flash uległa awarii" nie wiem czy to wina tej wtyczki czy może kompa
Fivtyen Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Nie napisałeś jasno - użyłeś programu podanego przez Sevarda, włączyłeś przyspieszenie sprzętowe? Jest jakaś zmiana?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.