Jump to content

Heroes of Might & Magic 4 - spadki klatek

Recommended Posts

Posted

Witajcie dobrzy ludzie. Otóż piszę do Was z problemem nadmienionym w tytule.

Zacznijmy od początku - jakiś czas temu zakupiłem zbiorcze wydanie Heroesów (1-4), wszystko zainstalowałem, było pięknie, sentyment, łzy wzruszenia, otwieranie szampana itp. Do momentu, kiedy odpaliłem część czwartą. Okazało się bowiem, że gra haczy niemiłosiernie, zrzuca klatki i wszystko z tym związane. O ile żeby nie działo się tak na mapie wystarczy po prostu zmniejszenie rozdzielczości, o tyle w czasie walki można dostać białej gorączki. Reinstall, przeładowanie kompa, tryb zgodności i tryb admina nie pomogły. Jakieś pomysły?

Komp:

Win 7 64 bit

4gb RAM-u

Karta Nvidia 550 Ti

AMD Athlon 64 x2 dual core processor 5600+

dodam że wszystkie poprzednie chodzą płynnie...

Maluteńki edit - mam dwie wersje heroesów, jedną w paczce a drugą osobno, obie złote edycje. Obie mają taki sam problem.

Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów - Kawalorn

PS: Co zrobiłem nie tak z tytułem? Tak tylko na przyszłość...

Już nie pamiętam jak wyglądał oryginał, a ty? :P Prawdopodobnie napisałeś skrót tytułu zamiast pełnego. Inna możliwość to nie napisałeś jaki był problem w tytule, ale przy Herosach zwykle to chodzi o skrócony tytuł - Kawalorn

• 2 weeks later...
Posted

Mam taki sam problem, chociaż trochę inny sprzęt. Pomogło mi jednak uruchomienie gry w trybie zgodności z xp i w oknie.

Wstyd, że nie ma jakiegoś fixa umożliwiającego bezproblemowe uruchomienie tego tytułu w wyższych rozdziałkach na nowych maszynach w stylu Heroes3HD.

Posted

Taaaak, to chyba ten tytuł biggrin_prosty.gif

Trybów zgodności próbowałem, a okno za nic się nie chciało otworzyć. Po prostu, odptaszkowywałem, a ono się zaptaszkowywało. Wot, Gierojsy czwórka. Ale rozwiązaniem okazało się co innego - przyspieszenie animacji... Wszystko nagle zaczęło działać płynnie. Tylko szkoda trochę niemożliwości wykorzystania większej rozdziałki. Ale to jeszcze spróbuję z jeszcze szybszą animacją. Dziękuję, dobranoc, problem rozwiązany i temat chyba do zamknięcia biggrin_prosty.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...