DeathlyLord Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Tak jak w temacie, mam zamiar miniaturkę taką wykonać w Gimp.
Wiatrownik320 Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Z tego co pamiętam(dawno żadnego filmiku nie wysyłałem)to chyba się nie da takiego jak chcesz tylko po przesłaniu wybierasz od razu miniaturkę z tych dostępnych.
DeathlyLord Posted September 7, 2013 Author Report Posted September 7, 2013 Ale na przykład Husiek albo Minecraftblow mają inne.
deBug Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Bo w ustawieniach danego filmu możesz przesłać własną miniaturkę
DeathlyLord Posted September 7, 2013 Author Report Posted September 7, 2013 Nie chodzi mi o to jak ją ustawić, tylko jak ją zrobić.
Fivtyen Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Cytat ze strony Google.Obraz używany jako niestandardowa miniatura powinien być jak największy, ponieważ będzie używany również jako obraz podglądu w odtwarzaczu umieszczonym na stronie internetowej. Zalecamy, by niestandardowe miniatury:miały rozdzielczość 1280x720 pikseli (minimalna szerokość 640 pikseli);miały format obrazu, np.JPG, .GIF, .BMP czy .PNG;mieściły się w limicie 2 MB;miały proporcje 16:9 (jeśli to możliwe), ponieważ ten współczynnik proporcji jest najczęściej używany przez odtwarzacze i funkcję podglądu YouTube.Tworzysz obraz według tych wytycznych i dodajesz, to wszystko. Jeśli chodzi Ci o obsługę GIMPa, to w sieci jest mnóstwo tutoriali.
deBug Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 W dowolnym programie graficznym np. Paintball czy GIMP. Obrazek może mieć dwa MB, a serwis sam ją wykadruje do odpowiedniego rozmiaru
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.