Siddie12 Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Witam, to mój pierwszy temat.Kupiłem sobie Dead Rising 2 i po wpisaniu cd-key wyskakuje mi taka informacja"Wystąpił błąd. Kod błędu: 0x80070614Więcej szczegółów na temat błędu który wystąpił można znaleźć w płytach dziennika.." Czy ktoś wie CZY/jak można temu zaradzić, czy gra jest do wyrzucenia?Grę kupiłem na giełdzie komputerowej przy Stodole, ale płyta jest w bardzo dobrym stanie, nie ma żadnych widocznych uszkodzeń, a komputer jest nowiutki, więc na pewno jest w stanie ją udźwignąć.Proszę o pomoc
Fivtyen Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Niestety Google milczy na temat tego błędu. Gra jest nowa, czy z drugiej ręki? I przede wszystkim, czy to oryginał?
Kawalorn Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Spróbuj skopiować zawartość płyty na dysk i instalować stamtąd.
Siddie12 Posted September 7, 2013 Author Report Posted September 7, 2013 Jak mówiłem kupiłem ją na giełdzie, ale jest zafoliowana, po stanie również wnioskuję, że nieużywana, ponadto jak wklepuję cd-key(gra jest na Games for Windows life) to nie odrzuca mi, że kod zajęty, więc raczej wychodzi, że jest "nówka sztuka, nie śmigana", 100% oryginał. Zaraz spróbuję tego sposobu ze skopiowaniem na dysk i instalacją. Sam myślałem o tym, żeby po prostu wpisać tego cd keya do tego Games for Windows i żeby mi wszystko pobrał na kompa(tak jak z Origin lub Steam) ale chyba tak się nie da. Narazie próbuję tego sposobu ze skopiowaniem i powiem jakie są rezultaty. Z góry dzięki za wsparcie EDYTOWANYNo i niby udało mi się zainstalować i pokazuje mi w menu że mam zainstalowane i ogólnie jest ok, ale jak próbuję włączyć to po jakichś 3-4 minutach wyskakuje okienko, że nie może rozpoznać czy dysk jest oryginalny.. Jest na to jakaś rada?"Unable to authenticate original disc within time limit.Please have a look at http://www.securom.c...e.asp?m=timeout for further, more detailed information.Try again?"Za którymś razem się udało i wszystko śmiga. Jakby kogoś interesowało, to włączyłem Games for Windows, wyłączyłem antywirusy, steam, origins itd, przeglądarkę, w zasadzie wszystko i jakoś poszło. Tym niemniej temat do zamknięcia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.