Jump to content

Rozwiązany: Karta graficzna

Robot

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze karty graficznej do tego oto zestawu:

Procesor : AMD Athlon II X2 250 3.0GHz

Karta graficzna: Gainward GT 440 1024 MB GDDR5

Płyta główna: Gigabyte GA-M720-US3 v1.0

Pamięć RAM: OCZ 4 GB DDR2 800 MHz

Zasilacz: Chieftec 450 W

Obecna karta jest już niestety trochę "słaba", więc postanowiłem ją wymienić na "lepszy model";)

I tutaj moja prośba o podanie mi przez Was NAJLEPIEJ pasującej do tego zestawu karty, której nie ograniczałby procesor.Cena i producent ( Nvidia,ATI) nie grają roli.Nie biorę pod uwagę podkręcania karty i porcesora!!!

I jeszcze jedna prośba.Jak los się do mnie uśmiechnie to być może dostanę od znajomego inny procesor AMD Phenom II X2 550:)Jaka karta mogłaby pasować do tego procesora z takim samym zestawem.

Za wszelkie wskazówki i pomoc będę bardzo wdzięczny:)))

Posted

Do tego procka raczej nic lepszego od HD7790 wstawiac nie ma sens. Wymiana procesora na Phenoma wiele nie zmieni, no chyba, ze bys odblokowal w nim rdzenie.

Jak cena nie gra roli to po prostu zrob wiekszy upgrade sprzetu ;)

Posted
Posted

O ile nie będzie problemów z i5 3350P na GA-Z68AP-D3, bo procesor obsługiwany nie jest oficjalnie nie jest.

Posted

Robot to powiedz jaki budżet, bo włożysz do systemu nawet coś pokroju GTX 780 czy Radeona 7970. Będzie bottleneck oczywiscie, pytanie kiedy zamierzasz wymieniac reszte systemu.

Bo po co kupowac słabą kartę powiedzmy za 500-600zł, jesli w ciagu 3 miesiecy zamierzasz kupowac nowy procesor (powiedzmy i5) i do tego reszte systemu? Wtedy bedziesz miał bardzo słabą kartę graficzną i procek ktory sie bedzie nudzil. W takim wypadku lepiej od razu wziac cos mocnego.

Dlatego pytanie o budżet oraz kiedy zamierzasz ulepszac calego PC jest bardzo istotne.

Posted

Na chwilę obecną nie dam rady zrobić jakiegoś porządnego upgradu bo mam inne ważniejsze wydatki.Ale jeżeli powoli będę odkładał zaskurniaki do świnki skarbonki to kto wie, może w przyszłym roku Mikołaj mnie zaskoczy i podaruje mi nową "budę":)

Na razie muszę zadowolić się zmianą karty na lepszą.Dzięki wszystkim za pomoc:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...