Jump to content

Rozwiązany: GeForce 9600 GT a SLI

Ballberith

Recommended Posts

Posted

Witam,

Na wstępie chciałem przeprosić jeżeli temat w nie odpowiednim dziale bo szczerze mówiąc nie wiedziałem gdzie to napisać a tu wydawało mi się najrozsądniej.

Otóż sprawa jest następująca.

Posiadam aktualnie GeForce 9600GT 512 lecz niestety zaczyna już nie wyrabiać na grach (ta, zaczyna :P) i zastanawiałem się nad kupnem takiego samego i połączeniu ich w SLI.

Moja płyta główna to Asus P5N-E SLI, więc mam nadzieję, że istnieje taka możliwość.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Taka karta na alle... pewnym serwisie aukcyjnym chodzi od 60-80 pln, więc nie tak drogo. A na pewno taniej niż nówka z nowszych serii.

Miałem nadzieję na przyboostowanie trochę kompa za nie dużą kwotę.

Dzięki z góry za rady :)

Posted

Wg mnie takie rozwiązanie nie ma sensu, lepiej ją sprzedać i kupić mocniejszą używaną kartę (np. HD5770/HD6770, różnica przeszło 50%).

Posted

Niby tak, ale tu dochodzi jeszcze problem sprzedaży aktualnie używanej. Dlatego właśnie chcę dokupić drugą taką samą i połączyć w SLI.

Tylko nie wiem czy wzrost wydajności będzie zauważalny no i jak się tyo w ogóle robi, bo znając życie nie wystarczy wpiąć ją, podpiąć kabelek i voila tongue_prosty.gif

Edit. A GF GT210 ? Bo widzę, że na All(...) tanio chodzi i to nówka. Co o niej można powiedzieć ?

Posted

No i wszystko jasne.

jeszcze tylko jeden offtop i spadam :P

A GT610 ? Bo też nie drogo a pewnie dużo lepsze od mojej karty.

Pytam o te konkretne karty bo po pierwsze nie chcę ładować kupy kasy w kompa (mam inne wydatki).

A po drugie nie mam zaufania do Radeonów. Raz miałem i przeklinałem na czym stoi ziemia :)

Dzięki z góry :)

Posted
A GT610 ? Bo też nie drogo a pewnie dużo lepsze od mojej karty.

Mylisz się. I to ogromnie. Do twojej karty to coś za bardzo startu nie ma. Jest jakieś 2,5 raza słabsze.

I jescze jedno - jakiego zasilacza używasz? Pytam, bo to istotne, a nie zauważyłem by jego dane tu padły.

Posted

Co jej po 2GB, skoro wydajność jest tak słaba, że co najwyżej do wyświetlania pulpitu się nadaje? Ilość pamięci VRAM nie wpływa na wydajność karty.

Zasilacz ok.

Posted

Ten GF610 mógłby mieć i 5GB pamieci, a i tak byłby słabszy od Intelowskiej HD 4000 tongue_prosty.gif

Grrr, spóźniłem się minutkę

Posted

Pytanie tylko po co mu uzywka starutenkiej 260 za jakies 200zł jak za 400zł kupi juz wydajną karte o nowoczesnej architekturze ktora bedzie dublowala wydajnosc GTX 260 zapewne (powiedzcie mi, ze sie myle? bo nie jestem pewien jak dobra karta byl gtx260).

Generalnie wiem ze 9600GT (którą posiadam osobiscie i uzywam aktualnie) nie ma startu do czegos w stylu Radeon 7770 choćby z faktu uzycia w 7770 pamieci vRAM GDDR5. No nie ma porownania. To jak porownywac broń konwencjonalną do miecza świetlnego ze Star Warsów. :D

Posted

No widzisz, ale to już odpada. Nie mam ani ochoty ani zamiaru tyle kasy pakować w kompa.

Spytałem o SLI bo 9600GT na necie dorwać można bardzo tanio. Taniej niż 260 czy 250.

Posted

9600GT od biedy byś nawet i za 100zł puścił, a za te 100+80zł można śmiało na GTS250 polować. Dlatego SLI w Twoim przypadku odradzam.

Posted

To nie jest karta low profile. Karty niskoprofilowe są węższe. W każdym razie oznaczeń brak, więc cięzko powiedziec co to jest.

Posted

Szczerze wam dziękuję za pomoc (choć wiem, żem ciężki człek ;] ).

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko przerzucić się na Radki, w związku z tym, że widzę, że są tańsze niż GeForce za lepszą jakość (chyba :P).

Szczególnie jeśli chodzi o HD5770 który można bardzo tanio dorwać.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...