TooruHW Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Na dniach chcę kupić kartę graficzną do 400zł lub z minimalna ale nie wielką dopłatą. Jedyny warunek jest taki że nie może to być zadna używka tylko nówka sztuka bo dokłada mi do niej rodzic i to jego warunek. W sklepie Alsen mam rabat po znajomości dlatego najlepiej jakby było właśnie z tego sklepu bo tam najbliżej i sklep i serwis. Bez żadnych większych wywodów i sprawdzeniu czy grafa będzie chodzić w moim kompie ( wymiana zasilacza była konieczna ale już jest okej ) wybór wypadł na Radeon'a HD 7770 juz jakiś czas temu z resztą i powiedzmy że mieści się w cenie ale pozostała kwestia wojny pomiędzy ASUS vs GIGABYTE vs SAPPHIRE vs VERTEX vs XFX vs MSI (z tego co pytałem jednej osoby to postawiłby by wybór na swojego ulubionego "szafirka" ale mnie interesują którą się opłacą wziąć)to już moja ostatnia opcja do tego sprzętu. jest to maks z jakim sobie poradzi a innej, droższej się nie opłaca pakowac w mój sprzęt bo nie będę miał przez dłuższy czas pieniędzy a ma mi to starczyć na dłużej a przy następnej okazji na forum to podejrzewam że pomożecie mi złożyć zestaw stąd ten wybór ^^ Tu są wszystkie te które u mnie już dłuższą wojnę prowadzą ^^http://www.alsen.pl/szukaj.html?cena_od=300&cena_do=450&q=%09Radeon%20HD%207770%20No i pytanko czy opłacało by się dopłacić troszkę jeśli wybór padłby do XFX do wersji "Double Dissipation" która zawiera ulepszony układ chłodzenia któryż to zwieksza przepływ powietrza aż do 3 razy względem poprzedniej wersji, temperaturę do 7 stopni celcjusza i zmniejsza głośność pracy do 13dB http://www.alsen.pl/podzespoly-pc,k20/karty-graficzne,l115/xfx-radeon-hd7770-double-dissipation-1gb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-mdp-box,p64618.html
Omas Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Bierz MSI, jest w miarę normalnej cenie, ew. Gigabyte. Nie opłaca się dopłacać do XFX. Szafir ma 2 lata gwarancji, a nie 3 i to raczej powoduje, że nie jest to aż taki dobry wybór, Asus jest za drogi.
TooruHW Posted September 4, 2013 Author Report Posted September 4, 2013 a opłaca się dopłacić tą nikłą różnice do GIGABYTE'a ??
TooruHW Posted October 14, 2013 Author Report Posted October 14, 2013 Grafika kupiona niecały miesiąc temu. Można zamknąć i dziękuję @Omas
yojc Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.