Jump to content

[PS3] Zakup dysku twardego i telewizora.

Blik

Recommended Posts

Posted

Witam,

otóż posiadam konsolę PS3 Super Slim 12gb. Chciałbym dokupić do niej dysk (minimum 500gb), prosił bym o podanie dokładnego modelu a także tego jaki dysk będzie w niej działał a jaki nie (wiem tylko, że w grę wchodzą tylko dyski 2,5').

Odnośnie telewizora to chciałbym też sobie podłączyć do niego peceta. Przekątna 40-42 cale. Ale mam takie pytanie. Kolega ma pleja i gry na 32 calowym telewizorze wyglądają super. A czy jak będę miał większy telewizor to grafika nie będzie poszarpana? Cena to maks 2000zł.

Posted

Dysk jak najbardziej 2,5", SATA, 5400rpm i nie grubszy niż 9mm. Ten powinien być w sam raz. Spełnia wszystkie kryteria. Aha, dobrze żeby dysk miał zworkę do wymuszenia trybu SATA 150. Dyski 7200 są nie wskazane ze względu na to, że wydzielają więcej ciepła, co w ciasnej obudowie PS3 może doprowadzać do nadmiernego konsoli i w efekcie wystąpienie YLODa. Na PS3 nie robi wrażenia czy ma dysk SATA czy SATAII bo i tak będzie wymuszał na nim tryb SATA. Niektóre dyski nie bardzo chcą dać się zmusić, stąd dobrze żeby dało się to zrobić zworką.

Posted

stingray wyczerpał pierwszy temat, więc odpiszę na drugi:

Kolega ma pleja i gry na 32 calowym telewizorze wyglądają super. A czy jak będę miał większy telewizor to grafika nie będzie poszarpana?

Nie. Piksele będą nieco większe, bo wyświetlacz jest większy i ma tę samą rozdzielczość, ale różnica będzie minimalna.

Modele, które mogę polecić to LG 42LN575S, SONY 40R470 i Samsung UE40F5370.

Posted

A jeszcze odnośnie dysku, czy mógłbym podpiąć dysk zewnętrzny do konsoli? (chodzi mi tutaj głównie o PS+ i granie w gry z dysku). I czy muszę koniecznie dokupywać tą drogą kieszeń na dysk?

Posted

Oczywiście, możesz dokupić dysk USB. I możesz też wsadzić dysk bez tej kieszeni, albo wetknąć tam kawałek kartonu, ale jednak lepiej jest tę tackę kupić. 34 złote to nie jest bajońska suma, myślę że warto tyle poświęcić.

Posted

Jak chcesz uszkodzić konsolę to możesz i nic nie wsadzać, ale złącze szlag trafi od wiszącego na nim dysku. Dysk na USB możesz wykorzystać do przechowywania muzy, filmów, zdjęć itp. PS3 nie używa mass storage devices do przechowywania danych z PS+. Do zapisu stanów gier, danych gier, gier z PS+, PS3 wykorzystuje wewnętrzny dysk twardy (bądź pamięć flash w SS) i nic innego nie zadziała.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...