DeathlyLord Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Mam zamiar używać tych licencji w moich filmach na YT. Ale...Mam kilka pytań.Czy muszę jakoś zarejestrować moją licencję?Co dokładnie napisać w opisie filmu?To by było na tyle proszę o jak najszybszą odpkwiedź
mikerpl Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Żeby poznać warunki licencji może warto ją przeczytać Albo przynajmniej poznać najważniejsze zapisy. Tutaj masz fajną stronkę z opisami:http://creativecommons.pl/poznaj-licencje-creative-commons/
DeathlyLord Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 Dzięki, to to już wiem. Ale co muszę napisać w opisie filmu? Np. iDELTI ma napisane "Muzyka na licencji Creative Commons" a już na przykład Minecraftblow ma "Music is under license of Creative Commons" wiem że to to samo, lecz nie wiem jak mam to dokładnie zrobić.
mikerpl Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Przeczytaj dokładnie całą tą stronę, dział FAQ i pytanie "W jaki sposób mogę poprawnie uznać autorstwo wykorzystywanego przeze mnie utworu na licencji Creative Commons? " - tam jest to szczegółowo opisane
DeathlyLord Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 Ok. A czy muszę napisać coś w opisie? Czyli "Music is under license of Creative Commons"?
mikerpl Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Dobra wytłumaczę ci to: Musisz napisać rodzaj licencji na której dany utwór został napisany, imie i nazwisko autora (lub pseudonim) i tytuł utworu
DeathlyLord Posted September 3, 2013 Author Report Posted September 3, 2013 Czyli na przykład:"Muzyka na licencji Creative Commons.Muzyka- Smallpools-Dreaming"Mniej więcej takie cuś ?
DeathlyLord Posted September 4, 2013 Author Report Posted September 4, 2013 Do zamknięcia. Jeśli ktoś zna to prosiłbym o podanie mi listy utworów na licencjach Creative Commons.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.